​​​​Vacqueyras

Vacqueyras er den kommune, der senest har fået egen appellation i det sydlige Rhône. Det skete i 1990 og efterlod mange af de andre gode Côtes du Rhône Villages kommuner som Cairanne eller Rasteau undrende tilbage. De kunne sikkert også godt have fortjent æren.

Over 50% af produktionen fra Vacqueyras kommer fra kooperativet, der hævder at de har 130 af 160 vinbønder som medlemmer. De sidste 30 dyrker og fremstiller deres egne vine. Vacqeyras er kun et par kilometer fra Gigondas og vinene minder da også om hinanden, selvom Vacqueyras-vinene generelt er mere robuste og “rå”.

Grenache-druen er dominerende, men der plantes mere og mere Syrah og Mourvedre – det sker på bekostning af de “gamle” druer Cinsault og Carignan, der er ved at forsvinde. Stort set al vin er rød, men der fremstilles dog også lidt rosé og hvidvin.

I Vacqueyras produceres der god vin, men ingen af vinene er endnu kommet på niveau med det bedste fra naboerne Gigondas eller Chateauneuf-du-Pape. Det er priserne så heller ikke. Og man kan få en god flaske Vacqeuyras til omkring 65-85 kr., hvilket som regel er et godt køb.

De bedste producenter i Vacqueyras er:

Domaine des Amouriers
Domaine de Boissan
Domaine Le Couroulu
Domaine de la Garrigue
Chateau de Montmirail
Domaine de Montvac
Chateau des Roques
Tardieu-Laurent
Domaine de la Tourade
Vidal-Fleury

Sælg eller køb vin på VinForum VinAuktion