Warning: Declaration of tie_mega_menu_walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = NULL, $id = 0) in /var/www/vinforum.dk/public_html/wp-content/themes/sahifa/functions/theme-functions.php on line 0
Vinblog - VinForums og Jan P. Olsens blog om vin
torsdag 28. maj 2020
Forside >> Blog

Blog

Til din næste fest; mad og vin skal matche

At holde en god fest kan være en udfordrende opgave, og det kræver ofte nøje planlægning og mange timers arbejde. Til den perfekte fest skal alt spille: maden, vinen, musikken, pynten og alt derimellem. Det er desuden foretrukket med en rød tråd i festens tema, så stemningen kan nå et absolut maksimum. Her får du inspiration til, hvordan du kan ... Læs mere »

Vinkælder; et must for livsnyderen

Har du altid drømt om at pryde dit lidt almindelige hjem med en bar eller en hyggelig vinkælder? Vil du imponere vennerne med en kreativ indretning, hvor timerne sammen flyver afsted til et glas god rødvin? Her får du et par gode tips til den unikke vinkælder. Vinkælder med plads til samvær Først og fremmest er det vigtigt at forstå ... Læs mere »

Resveratrol i vin har mange fordele

resveratrol

Vi ved, at vin kan have både positive og negative effekter på kroppens forskellige systemer. Et nyt studie viser endda, at det kan være decideret sundt for dig at nyde et enkelt glas til aftensmaden eller ved stuebordet sammen med familien. Det er en sætning, som vi har hørt før, men det er nu engang rigtigt nok. Studiet viser, at ... Læs mere »

Åbningsfest med champagne, kager og mentale spil

bake my day

Da Bake My Day slog dørene op for deres nye butik tæt på København var det med fuldt hus, glade, nysgerrige og kageelskende københavnere, der var mødt op. Vi i Vinforum stod for leveringen af champagne samt vine til ekstra tilkøb, der skulle støtte de mange varierende smage fra deres populære cupcakes og traditionelle kager. Fra vores side blev det en ... Læs mere »

De 10 bedste danske vinblogs

Det er nemt at lave en blog – også om vin. Det er straks mere vanskeligt at skrive godt om vin, så der også kommer folk forbi og læser det du skriver. Og det måske allersværeste er at blive ved med at skrive uge efter uge og måned efter måned. Jeg ved det selv. Derfor er dette blog-indlæg ikke blot ... Læs mere »

3 gode vine smagt i ugens løb

dönnhoff felsenberg riesling

Denne uge har ikke en egentlig vintest, men i stedet en omtale af tre gode vine, jeg har smagt og drukket inden for den sidste uges tid. Vinene er derfor ikke indsendt af danske vinhandlere, men købt og betalt for egen regning… Dönnhoff Riesling Felsenberg GG 2012 Dönnhoff er vel en af de bedste producenter i Nahe og i øvrigt ... Læs mere »

Derfor skal du ikke købe en IKEA vinreol

Jeg har været glad for min IKEA vinreol, der har gjort sit arbejde i mere end 15 år. Egentlig var det en ombygget IVAR reol, der gjorde det ud for en vinreol, men det fungerede og den rummede ca. 250 flasker – måske endda lidt mere. Som du kan se skriver jeg i datid, for reolen er ikke mere – ... Læs mere »

Vinsmagning

Se grafik om vinsmagning Vinsmagning skal være lærerigt, men derfor må det også godt være afslappende og sjovt. Og det bedste resultat opnår man tit når man er flere venner sammen. Så kan man diskutere og lære af hinanden. I min egen tilgang til vin forsøger jeg at være direkte og usnobbet. Når man skal smage vin og samtidigt lære noget, ... Læs mere »

Vinsmagning – infografik

Hvordan smager man på vin? Denne grafik giver dig et samlet overblik over vinsmagningens 5 S’er. Vil du også læse den tilhørende beskrivelse, så klik her. Du er meget velkommen til at anvende grafikken på din egen hjemmeside. Se hvordan under grafikken. Brug denne grafik på din website Kopier koden nedenfor og sæt den ind på din hjemmeside: Infografik udarbejdet ... Læs mere »

Længe leve vinbaren!

Det er lidt morsomt at sidde på en dejlig vinbar i Barcelona og samtidigt læse Rasmus Holmgårds artikel, Vinbarens død. For mig at se lever vinbaren bedre end nogensinde – både som koncept og som alternativ til den almindelige restaurant. For vinbaren har vinen som udgangspunkt, mens restauranten har maden i fokus, og det giver naturligvis en forskel. At vinbaren ... Læs mere »