​​​​Spanien

Spanien er det land i verden, der har det største areal tilplantet med vinstokke. Alligevel er der flere lande, der producerer mere vin end Spanien. Det skyldes til dels vejret, der kan være meget varmt og tørt og til dels at der i mange år har været anvendt gamle produktionsmetoder, der ikke just har øget produktiviteten.

I dag er der dog meget, der er ændret. Mange steder er man ved at ændre produktionen til mere frugtige vine i stedet for de gamle overlagrede vine. Mange steder producerer man dog stadig de mere klassiske vine, så udvalget er blevet bredere til gavn for forbrugerne.

Der er vel intet land som Spanien, der er gået frem rent kvalitetsmæssigt i de sidste 5-10 år. De gammelkendte Rioja vine findes naturligvis stadigvæk, men nu er der rigtigt mange producenter, der laver moderne vine med kort lagring på egefade, så man bevarer den gode frugt i smagen. Og i de ret nyligt kendte områder som Bierzo, Toro og Ribera del Duero laves der nu verdensklassevine, som kan konkurrere med det bedste fra alle andre verdensdele.

Sælg eller køb vin på VinForum VinAuktion