​​​​Cornas

Cornas er et meget lille vinområde ikke så langt fra byen Valence. Imod alle odds eksisterer området stadig på trods af udvidelsen af Valence by og de besværlige forhold vinen dyrkes under. Den gode vin kommer nemlig fra stejle skråninger på vestsiden af Rhône-floden. Desværre er der plantet nye vinmarker på det flade land og vine herfra er medvirkende til at Cornas’ ry og rygte svinger lidt. Det er nemlig kun vinene fra skråningerne, der er rigtig gode.

Cornas vine er kun røde og kun druen Syrah må anvendes. Solen bager kraftigere her end andre steder i det nordlige Rhône og giver en næsten “brændt” vin. Navnet Cornas stammer fra keltisk og skulle netop betyde brændt.

Det er en rigtig herrevin og det er helt sikkert ikke alle, der vil finde den attraktiv. Den har en næsten sort farve og en massiv og aggressiv smag af peber og læder. Den kræver tid, før den bør drikkes. Vent 5-10 år med at åbne en Cornas. Til gengæld skal den helst drikkes inden den er 15 år og er således ikke så holdbar som Hermitage eller Côte Rôtie.

Vinene bliver sjældent filtreret i Cornas, så en 5-10 årig Cornas vil have en masse bundfald og kræver en dekantering. Drik den til en kraftig ret eller til en god cigar.

De bedste producenter i Cornas er:

August Clape
Jean-Luc Colombo
Paul Jaboulet-Ainé
Noël Verset
Alain Voge

Sælg eller køb vin på VinForum VinAuktion