Warning: Declaration of tie_mega_menu_walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = NULL, $id = 0) in /var/www/vinforum.dk/public_html/wp-content/themes/sahifa/functions/theme-functions.php on line 0
VinTest - VinForum
torsdag 28. maj 2020
Forside >> VinTest

VinTest

I VinTesten bedømmer jeg hver uge interessante vine på det danske marked. Vinene smages blindt. Vinene bedømmes så objektivt som muligt og jeg giver hver vin to karakterer. Den ene er en absolut vurdering, hvor vinen alene bedømmes ud fra kvalitet. Her anvendes den internationale 100-points skala.
Den anden bedømmelse er den i Danmark så udbredte 5-stjerne skala. Her vurderes både kvalitet og pris og vinen vurderes i forhold til tilsvarende vine.

Flere gode julevine

Denne uge byder på flere gode rødvine, der er det perfekte match til den danske julemiddag. Dansk julemad er som bekendt ikke vinens bedste ven med dens blanding af surt, sødt og meget fedt. Det bedste er derfor at finde en vin, der er kraftig med en del alkohol og helst ikke har for mange tanniner (garvesyre) – den må ... Læs mere »

Så kom juleflaskerne frem

De indkomne flasker til Vintesten begynder mere og mere at ligne julevine. Forståeligt nok, da julen jo nærmer sig med hurtige skridt. Så nu kommer det tunge skyts fra Veneto i Italien, Malbec-vinene og spanske bomber samt de søde julevine. Og de er alle repræsenteret i ugens test. Der er ingen vine i denne uge, der kommer helt op på ... Læs mere »

Supertilbud fra Coop

Denne uge bærer præg af nogle gode tilbud fra Coop. Og vinene er fra Chile. De, der har fulgt VinTesten igennem mange år, ved, at det ikke er mange supermarkedsvine, der har været til bedømmelse. Og slet ikke vine fra Chile. Det er jo lidt sådan nogle vine, “man” skal rynke lidt på næsen af, når man er vinjournalist. Ikke ... Læs mere »

Spansk Godello er ugens vinder

el precipicio godello

Denne uge byder på 9 udmærkede vine i et meget jævnt felt. Vi er ikke helt oppe og ringe men størstedelen af vinene får 4 stjerner og det er jo heller ikke så ringe! Den bedste af vinene er fra Valdeorras i Galicien i det nordvestlige Spanien. Den er lavet på Godello, som nok ikke hører til de mest kendte ... Læs mere »

En god uge for Vinmonopolet

Der er seks gode efterårs-rødvine til test i denne uge og de er alle rimelige i pris, så de fleste kan være med. Det er vine fra de tre traditionelle europæiske vinlande; Spanien, Frankrig og Italien, så vi skejer på ingen måde ud med denne test! To af vinene får tilmed de maksimale 5 stjerner og de er såmænd fra ... Læs mere »

To gange 5 stjerner – en hvid og rød

Ud af fem vine i ugens vintest er der to, der får 5 stjerner, så det er jo en fornem hitrate. Men de er begge rigtig gode vine og så er prisen altså yderst fornuftig. Den første er en klassiker – i vintesten i hvert fald. Der er tale om Catena Chardonnay, som har været med i forskellige årgange siden ... Læs mere »

Damn Good Shit og flere andre gode vine

Dette er en god uge i VinTesten! Tre ud af de seks vine får hele 5 stjerner for et supergodt køb. Og så gør det jo ikke noget, at vinene samtidigt er rigtig gode og smager godt. Den bedste vin i ugens test har været med før i tidligere årgange og det er en vin jeg er meget begejstret for. ... Læs mere »

Spændende Ribera del Duero

Fem vine er på bordet i dag – herunder vel nok sæsonens sidste rosévin. Årtiden tyder i hvert fald på det. Men ellers er det især en glimrende vin fra et af Spaniens førende vinområder, der tiltrækker mest opmærksomhed. Ribera del Duero kendes måske mest i Danmark som det område, hvor Peter Sisseck laver sin Pingus-vin, men der fremstilles mange ... Læs mere »

En smagning på det jævne

Der er blot fire vine til smagning i denne uge og selvom det bestemt er udmærkede vine er der ikke nogen, der er helt oppe at ringe. Vi starter med den lille pinot noir fra “verdens ende” i Argentina. Det er såmænd en udmærket vin, men den mangler dog noget druekarakter og pinot-tone. Impronta Nobile fra Italien er ikke lige ... Læs mere »

Et første kig på vinterens vine

domaine lambisque

Ugens vine minder mere om en god vinteruge end vine til en lun sensommeraften. Bortset fra en dejlig frisk hvidvin fra Sancerre er ugens vine lidt tunge og kraftige i det med en enkelt højdespringer, der da også får 5 stjerner. Feltet er ellers jævnt – der er givet mellem 86 og 89 pts. Det er Domaine de Lambisque Côtes du ... Læs mere »