Jan Olsen

Jan P. OlsenJeg hedder Jan Olsen og har drevet og skrevet til VinForum siden 1997, hvor jeg fik ideen til hjemmesiden. Allerede på det tidspunkt havde jeg en stor vininteresse og havde selv forsøgt mig med lidt garagesalg af Rioja vin – dog uden den store succes. Det var dog kombinationen af vin og internettet, der for alvor inspirerede mig.

I 1999 kom VinForums Vinauktion til og det øgede interessen for VinForum og i øvrigt også online salg af vin generelt. I år 2000 slog jeg pjalterne sammen med Onwine – en seriøs e-handelsvirksomhed, der dog desværre led skibbrud et par år senere. Jeg købte dog VinForum ud igen og siden har den været et af de mest besøgte sider om vin i Danmark.

Min egen interesse for vin er naturligvis fortsat og de mange vintests jeg har lavet igennem årene har åbnet øjnene for mange spændende vine og vindistrikter. Så selv om jeg har nogle favoritter er det gode ved vinverdenen at der altid sker noget nyt og der hele tiden dukker nye og interessante vine op. Alligevel kommer jeg altid tilbage til Bordeaux – mest venstre bred – og så Rhône fra nord til syd. Desuden er jeg blevet ganske vild med Barolo/Barbaresco på det sidste – ligesom en del spanske vine tiltaler mig.

For nogle år siden var Australien i kridthuset hos mig, men jeg må indrømme at beholdningen p.t. svinder meget langsomt. Jeg er med i en privat vinklub, hvor vi smager en del Bourgogne. Det hvide er fantastisk – men jeg er stadig meget skeptisk hvad angår de røde. Der er simpelthen ingen rimelig sammenhæng mellem pris og kvalitet og for langt imellem de rigtig gode vine. Desværre.

Ud over på VinForum kan du følge mig her:

social-icons-01 social-icons-02 social-icons-03 social-icons-06

Sælg eller køb vin på VinForum VinAuktion