4. februar 2021

vin til valentinsdag

Det er meget snart den 14. februar 2021 og dermed Valentinsdag. Denne amerikanske tradition er efterhånden også blev så dansk, at romantikken også her til lands har en stor plads i kalenderen denne dag. I år bliver den noget anderledes end ellers. Det er desværre umuligt at gå ud og spise på en hyggelig og romantisk restaurant, så dagen, der er en søndag, skal fejres derhjemme. Det kræver god mad og ikke mindst god vin.

Nu handler Vinforum ikke så meget om mad, men for at støtte restauranterne, så vælg noget godt takeaway fra en af dine favoritrestauranter – hvis altså de tilbyder takeaway. I København, hvor jeg bor, er det ikke noget problem, her har også flere Michelin-restauranter takeaway for øjeblikket.

Hvilke vine skal du vælge?

Jeg har valgt tre forskellige vine, som jeg personligt synes passer rigtigt godt til en romantisk middag derhjemme. Der er en champagne, hvidvin og rødvin.

Dérouillat Arthémia Rosé Champagne

Jeg husker tydeligt en gang min hustru og jeg kom ind på R Bar i København og tjeneren spurgte, hvad vi ønskede at drikke. Min hustru tøvede lidt og så sagde tjeneren: "Du skal vel have rosé champagne som de andre prinsesser?" Og det skulle hun så!

Rosé champagne er den optimale romantiske drik og her i en dejlig balanceret, rund smag, der har masser af rød frugt, gode bobler og et fint syrepift. Den ryger hurtigt ned...

Vinen forhandles af Vinkunst på Brogårdsvænget i Gentofte, hvor der er åbent fredag fra 15:30 til 18.00. Eller gorm@vinkunst.dk. 

Vigtigt at vide om vinen:

 • Chardonnay og Pinot Meunier
 • Fra Monthelon
 • Lille men seriøs producent
 • Perfekt til Valentinsdag

vurdering 

89/100

Pris:

225,00

Forhandler:

Vinkunst

Druetype:

Chardonnay, Pinot Meunier

Velegnet til:

Aperitif, lyst kød

Distrikt:

Champagne

Land:

Frankrig

Olivier Leflaive Bourgogne Blanc Oncle Vincent 2016

Chardonnay går man aldrig galt med til en god middag og generelt kan begge køn godt lidt typen. Jeg har valgt en klassisk Bourgogne fra en rigtig god dyrker Olivier Leflaive.

God Bourgogne ligger prismæssigt i den høje ende, men denne synes jeg giver god "value for money". Her er lidt citrus, fersken og smør i næsen, men uden det på nogen måde bliver oversøisk i stilen. Smagen er dejlig mineralsk men med en god fedme til slut. Dejligt glas. 

Vigtigt at vide om vinen:

 • Druerne er fra Puligny-området
 • Til minde om onkel Vincent
 • Bæredygtigt dyrket
 • Lagret 12 mdr. på eg

vurdering 

90/100

Pris:

289,00 (10% rabat v/6 fl.)

Forhandler:

Druetype:

Chardonnay

Velegnet til:

Fisk og skaldyr

Distrikt:

Bourgogne

Land:

Frankrig

Lingua Franca Avni Pinot Noir 2017

Som den røde ledsager til den romantiske middag har jeg valgt en Pinot Noir fra Willamette Valley i Oregon, som jeg var så heldig at besøge sidste år, inden den hele lukkede ned.

Her er der tale om en Pinot, der nok er amerikansk, men på mange måder minder mere om Bourgogne. Den dufter dejligt af ribs og brombær med lidt toast - skøn at dufte til. Smagen er let til mellemfyldig med moden frugt og lidt krydderi. Den har en dejlig balance og slutter langt og friskt. Flot sag!

Vigtigt at vide om vinen:

 • Fra Willamette Valley i Oregon
 • Amerikansk men burgundisk i stilen
 • Lingua Franca er et fællessprog mellem to, der har andre modersmål
 • Lagret 12 mdr. på eg (25% ny)

vurdering 

91/100

Pris:

299,00 (10% rabat v/6 fl.)

Forhandler:

Druetype:

Pinot Noir

Velegnet til:

Fjerkræ, kalv, lam

Distrikt:

Willamette Valley, Oregon

Land:

USA

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine