25. februar 2021

meandro do vale meao 2016

Det er kun et år siden, at jeg var ved at lægge sidste hånd på en vintur med min private vinklub til Porto. Vi skulle både smage portvin og almindelig bordvin i området og havde planlagt et spændende program. Den tur (og mange andre) fik Corona smadret.

Nu er Portugal så kommet til mig i stedet! I denne uge har jeg nemlig været så heldig at smage en fremragende portugisisk vin. Og endda til en virkelig god tilbudspris, der dog udløber meget snart, så du skal være hurtig, hvis du skal have fingre i et par flasker.

Meandro do Vale Meão 2016 er netop fra Douro området og laves af Quinta do Vale Meão. Vingården er måske mest kendt for dens bedste rødvin, der blot hedder det sammen som vingården, og som år efter år scorer meget høje ratings i den internationale vinpresse. En vin der i Danmark har en pris på 649 kr. Med Meandro er vi dog nede i et helt andet prisleje – men kvaliteten er stadig enorm høj.

Det, der blandt andet gør portugisisk vin spændende, er, at langt de fleste vine produceres på lokale druer. I dette tilfælde er det 40% Touriga Franca, 30% Touriga Nacional, 20% Tinta Roriz, 5% Tinta Barroca, 3% Alicante Bouschet og 2% Tinta Amarela. Flere af disse anvendes også i portvin. Vinen laves på ståltank, men lagres efterfølgende 14 måneder på 1 og 2 år gamle franske egefade.

Det giver en vin med en flot klar og rød farve (ruby). I duften er der masser af røde bær, lidt peber og krydderi og en smule vaniljesødme. Smagen er mellemfyldig til fyldig med en meget markant med frugt, der balanceres flot af lidt syre og giver en blød smag, der dog også har lidt kant. Det giver en for mig rigtig god balance. Smagen er lang og vedvarende. Og man har straks lyst til en mundfuld mere – det er vel det bedste kvalitetstegn, man kan give!

Selvom vinen er fra 2016 er den bestemt ikke træt – nærmest tværtimod. Den kan snildt klare 5 år mere i kælderen.

Jeg giver den 91 point og til tilbudsprisen på 89,95 v/6 fl. (normalt 149,95) er det et rigtigt godt køb, som fortjent får 6 stjerner og gør den til ugens vin.

Vigtigt at vide om vinen:

 • Fra portvinsområdet Douro
 • Lavet på seks lokale druer
 • Smager virkelig godt!
 • Gem den gerne op til 5 år

vurdering 

91/100

Pris:

89,95 v/6 fl.

Forhandler:

Druetype:

Touriga Franca
Touriga Nacional
Tinta Roriz
Tinta Barroca
Alicante Bouschet
Tinta Amarela

Velegnet til:

Lam, vildt, oksekød

Distrikt:

Douro

Land:

Portugal

75%
fyldig
40%
Krydret
45%
Tannin

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

 1. Hej Jan
  Hvad mener du om QUINTA do Vale MEAC 2011(no. 4 på Decanters TOP100i 2014) ? Og hvad bør sådan en ædel sag koste ? Vh Lars

  1. Hej Kai

   Det er Jysk Vin, der sælger vinen. Så du må spørge dem om de sender til Norge og hvad det evt. vil koste.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine