14. januar 2021

Jeg indrømmer, at jeg køber de fleste af mine egne vine på nettet. Og fra mange forskellige vinhandlere. Men det er nu også rart at besøge rigtige vinbutikker og få en god snak med en kompetent butiksansat. Da jeg boede i Roskilde besøgte jeg ofte Otto Suensons vinhandel og efter jeg er flyttet til København sker det også, at jeg lægger min vej forbi deres forretning i indre by. Herfra kommer ugens vin.

Domaine Clavel er beliggende i Languedoc omkring 20 minutters kørsel fra Montpellier. Så vi har at gøre med et varmt middelhavsklima i et område hvor Syrah ofte er dominerende men også med mange af de øvrige sydfranske druer som Grenache, Carignan og endda Cabernet Sauvignon en gang i mellem. Vinene fra Languedoc er ofte krydret og især før i tiden kunne de også være meget tunge i det med masser af alkohol, men det er som om, at mange producenter har fundet ud af, at det unge nutidige publikum gerne vil have mere friske og indsmigrende vine, så den tunge stil er lidt på vej væk.

Domaine Clavel Les Garrigues 2019 er dog ikke en let vin! Den har en flot mørk, rød farve og med masser af krydderi i duften. Nogle vil kalde det klassisk “garrigues”, som den type duft ofte omtales, og da vinen også hedder det, så er det ramt spot on. Jeg fornemmer lidt lakrids, urter og mørke bær. Smagen er mellemfyldig til fyldig og den starter lidt hårdt med tanniner, der mærkes men hurtigt blødes op, så den slutter med en god rundhed og giver appetit til et glas mere. Og det er jo sådan det skal være.

Den er lavet på Syrah, Carignan og Grenache og er perfekt til en god gryderet med sydfranske krydderurter. Det kan være både okse og lam. Og så er vinen økologisk – det var jeg lige ved at glemme…

Jeg giver vinen 89/100 point og den er lige nu på tilbud til 109,00 kr. hos Otto Suensons Vinhandel.

Vigtigt at vide om vinen:

  • Typisk Languedoc vin (positivt ment!)
  • Økologisk certificeret
  • Gem den gerne 3-4 år
  • God vintervin

vurdering 

89/100

Pris:

109,00 kr.

Forhandler:

Druetype:

Syrah, Carignan, Grenache

Velegnet til:

God krydret gryderet

Distrikt:

Coteaux du Languedoc

Land:

Frankrig

75%
fyldig
75%
Krydret
65%
Tannin

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine