30. januar 2015

Igen er denne uge beskeden hvad angår antallet af vine i VinTesten. Men i næste uge har vi årets første temasmagning med australsk shiraz og så kommer der anderledes gang i den…

las uvas de la iraVi kan byde velkommen til en ny vinhandler i denne uge, idet det er første gang, at Theis Vine har valgt at deltage i vintesten. Og det er en glimrende debut, da ugens vin og den eneste med 5 stjerner er Daniel Landi Las Uvas de la Ira 2013 fra netop Theis.

Den er fra Mentrida i Spanien, et område, der ligger lige sydvest for Madrid og som oprindeligt har leveret kedelige bulkvine, der i dette varme område kunne nå en meget høj alkoholprocent, som så kunne blandes i vine fra andre mere kølige områder. Men Mentrida er begyndt at kæmpe tilbage og nye vinmagere ser et potentiale i de mange gamle vinstokke, som findes i området. Hoveddruen er Garnacha (Grenache), som ugens vin da også er lavet på.

Det er en mellemfyldig til fyldig vin med lækker frugt og en smag, der er meget indbydende indledningsvis men bider lidt fra sig senere hen med en markant syre. Bærsødmen og krydderiet minder lidt om Chateauneuf, men den er nu helt sin egen. Flot vin. Gem den lidt. Den scorer 91/100 pts. og tilbudsprisen er kr. 179,95 hos Theis Vine.


Navn
Region Årgang Score Pris
Lacryma Christi del Vesuvio Bianco – Mastroberardino Italien 2013 88 119,95 (tilbud)
Lacryma Christi del Vesuvio Rosso – Mastroberardino Italien 2013 87 129,95 (tilbud)
Malbec – Pulenta Argentina 2011 89 125,00 v/6
Las Uvas de la Ira – Daniel Landi Spanien 2013 91 179,95 (tilbud)

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine