• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Dominio de Atauta Parada de Atauta 2010

14. december 2013

Atauta er et område i den østlige del af Ribera del Duero og har givet navnet til Dominio de Atauta. Området har været vinområde i mange hundrede år, men en del af de tidligere vingårde ligger nu i ruiner og vidner om en svunden tid.

parada de atautaDominio dyrker både egne vinmarker og andres, men fællestrækket er, at de eksisterer i et slags vildnis sammen med egetræer, krydderier, svampe og vilde dyr, blandt andet vildsvin. De har deres helt eget økosystem og alt dyrkes uden brug af sprøjtemidler af nogen art.

Vinmarkerne ligger ca. 1.000 meter over havets overflade med en konstant vind fra vest mod øst, så dårligdomme har svære betingelser. Der kommer ikke megen nedbør og her er koldt om natten og desuden har man også kolde vintre. Under høsten er det ikke unormalt er der er 25 graders forskel i dag og nattemperaturer – perfekt til vindyrkning.

Selve Parada de Atauta er en lidt mildere og yngre vin end de traditionelle og ikke uden en vis elegance og kølighed.

 

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine