• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • 5 rødvinsglas du bare skal have fingrene i

11. juni 2021

Det er ikke lige meget hvilket rødvinsglas, du vælger

Er du begyndt at interesse dig en smule for vin? Måske har du endda gjort det i lang tid. Alligevel sker det ofte, at vi støder på en selvmodsigende mistro til, at rødvinsglas blot er rødvinsglas, og at de ikke har en synlig betydning for den overordnede smagsoplevelse.

Lad os lige få slået det fast én gang for alle, at den påstand ikke er sand. Der er en kæmpe forskel på vinglas, og på hvordan de åbner op for sansernes samspil med de vidunderlige kompleksiteter, som mange vine gemmer på.

Og for at få det fulde udbytte ud af en rigtig god flaske rødvin, så skal den selvfølgelig nydes i et rigtig godt rødvinsglas.

Derfor har vi skrevet denne artikel til dig, hvor du kan finde inspiration til hvilket rødvinsglas, du skal have fat på næste gang.

Holmegaard Perfection Bourgogne

Det første rødvinsglas, du bliver præsentereret for, er en del af Holmegaards Perfection glasserie. Kendetegnende for glassene heri er den markante skænkelinje, som gør det aldeles nemt for tjeneren at hælde den nøjagtige mængde vin op i glasset.

Du får her et professionelt vinglas, som anvendes af både fagfolk, feinschmeckere og vinelskere, og serien har vundet flere priser. Både for det smukke design og ikke mindst for glassenes absurd høje kvalitet.

Bourgogneglasset har en rummelighed på 59 cl og har tilmed en bred skål. Således har vinen en bred overflade at iltes på, hvilket i sandhed giver vinen rammerne til at åbne sig ordentligt op.

Det danske glasfirma Holmegaard leverer en høj glas med deres Perfection Bourgogneglas, hvorfor det også er med på denne liste.

Nude ”Stem Zero” Rødvinsglas

De ultralette krystalglas fra glasserien Stem Zero er nogle af de smukkeste der findes på markedet. Stilken er tynd som en nål og får glasset til at se svævende ud. Glasset er fuldstændig klart og gør sig nærmest ikke bemærket, når du vil nyde vinens farvespil. Det er altså et glas, som er så smukt, at det nærmest går i ét med vinen. Og hvilken finere egenskab kan et vinglas have?

Alle vinens duftaromaer vil komme til syne i glasset, og du vil have god plads til at kunne stikke næsen ned i glasset, samtidig med at du smager på vinen. I kontakten med glasmaterialet vil vinen udløse alle sine smagsnuancer, som du vil blive bombarderet med i et overdådigt samskudsgilde af smukt design, fantastiske duftnuancer og en udsøgt smagsoplevelse.

Rødvinsglasset fra Nude Stem Zero er uden tvivl værd at samle på.

Rødvinsglas fra Zalto

Fra et mageløst glas til et andet. For ligesom Stem Zero er udtryk for den ypperste glaskvalitet, så må østrigske Zalto i den grad også kategoriseres blandt verdenselitens topspillere. Med rødderne dybt integreret i de stolte glastraditioner fra Venedig, har de formået at etablere et glasdynasti af en anden verden. Og i 2006 lancerede de deres Denk’Art kollektion, som blev skabt i tæt samarbejde med præsten og vinentusiasten Hans Denk.

Med sin store viden indenfor kosmiske hældninger er glassene sammensat med en præcision og hældningsgrad, som aldrig er set lignende. Måske er det også årsagen til, at både Bourgogneglasset, Bordeauxglasset og Riesling-glasset vandt kåringerne som de bedste vinglas ved den internationale vinsmagningskonkurrence, som det tyske magasin Stern afholdte i 2009.

Et godt fif herfra hvis du er på udkig efter noget ganske særligt indenfor rødvinsglas, så gå efter Denk’Art serien. Det vil du aldrig komme til at fortryde.

Vinea Brunello Rødvinsglas fra Luigi Bormioli

Igennem 25 generationer har italienske Luigi Bormioli beriget verden med deres smukke glaskunst. De mestrer innovationens kunst til fulde og med et proaktivt mindset, har de i flere omgange revolutioneret glasverdenen.

Derfor er det for os en selvfølgelighed at inkludere dem på denne liste, hvor de er fuldt berettiget til at være.

Med rødvinsglasset fra Vinea Brunello glasserien har du et rødvinsglas, som bliver en livslang følgesvend. Du vil aldrig komme til at skille dig af med disse, når først du har taget din første tår rødvin. Så det eneste der mangler er, at du skynder dig at få fingrene i dem, så du selv kan mærke forskellen.

Spiegelau Definition Rødvinsglas

Vi afslutter rødvinsballet med denne glasperle fra Spiegelau. De har nemlig for alvor meldt sig på banen om at lege sammen med de store fabrikanter med deres Definition glasserie.

De holder sig til mottoet om, at simpelt det er godt. Og blot fordi glasset har helt enkelte linjer, så må dets komplette sammensætning af perfektion i alle dets udfoldelser ikke undervurderes.

Spiegelau har skabt et glas, som i den grad byder op lysten til endnu en opskænkning. Du vil med andre ord få utrolig svært ved at løsrive dig fra de hyggelige stunder, hvor du har rødvinsglasset i hånden.

Her hos os kan du altid finde nyheder og spændende artikler om nye vintendenser, og dermed finde en masse inspiration til alt hvad en god vinoplevelse indebærer. Vi håber, at du er klar til at gå ud og finde dit nye rødvinsglas.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine