21. januar 2020

Det at arrangere en god fest kan være både sjovt og udfordrende. Der er så mange faktorer der tilsammen udgør en god fest, derfor er det mange der gerne vil sikre sig, at alle led i festen er kvalitetssikrede. En ting der kan afgøre om det er en god eller en dårlig fest, er hvad slags vin du vælger at servere. Her kan du læse om hvordan du vælger den rigtige vin til den perfekte fest. 

Tag udgangspunkt i din egen smag

Det er relevant at tage udgangspunkt i sin egen smag når man skal vælge en god vin. Uanset om du er til hvidt eller rødt, kan du planlægge måltidet (hvis festen centreres omkring et måltid) efter hvad slags vin du kan lide. Måske vælger du en god rødvin til rødt kød eller en fyldig ratatouille, eller måske vælger du din favorithvidvin til kylling eller fisk. At vælge noget du selv godt kan lide, kan være et godt udgangspunkt for at sætte et personligt præg på festen.

Det at tage udgangspunkt i sin egen smag når man laver fest eller den person festen er for, er et godt udgangspunkt hvis man for eksempel vil lave en personlig fødselsdagsfest. Det er også en god måde at være mere tryg i de valg man går for, man vælger ting og drikkevarer der passer til ens smag, og som man ved er gode, i stedet for at følge råd som man slet ikke kender til, og ikke ved hvad man ender op med i sidste ende. Det er altid en god ide at tænke over, hvad for en fest man selv ville kunne lide at gå til, inden man beslutter sig for noget helt tredje.

Du kan ikke gå galt i byen med bobler til fest

Selv om du kan tage udgangspunkt i hvad du selv kan lide, så findes der nogen hovedregler med ting der slet ikke kan gå galt, hvis du vælger det. En ting er nemlig sikkert, bobler og fest passer sammen, og derfor kan du sjældent komme galt afsted, hvis du vælger at servere bobler til din fest.

Bobler findes i mange prisklasser og det er ikke kun den dyre Champagne, som skal komme fra området Champagne i Frankrig, der er gode bobler. Champagne kan være et meget ekstravagant alternativ til en stor fest, men du behøver slet ikke bevæge dig op i de prisklasser for, at kunne servere god vin og få en vellykket fest. Der findes nemlig andre slags bobler, der har forskellige karakteristika, og passer til forskellige ting.

Hvad med en let, sprudlende prosecco som velkomstdrink? Og en fyldig natur-cava til maden? Bobler kan også være tema for festen, og man kan servere det i alle mulige forskellige afskyninger. Let, tør, sød til dessert, rose, naturvin, fyldig… der er mange muligheder hvis du går for bobler. Det er hvert fald en ting som alle er enige i, at bobler er et festlig tilskud til enhver fest.

Hvis du har brug for hjælp med andre aspekter af festen, som kan gøre aftenen mere mindeværdig og meget mindre stressende, kan du hyre hjælp. Festudlejning er perfekt for dig der vil holde en god fest og få det meste ud af festen, uden at skulle vaske op og stå for alt det besværlige.

Rund måltidet af med en god portvin

En god portvin eller til og med en lille portvinssmagning, kan også være en sjov og smagfuld måde at afslutte en fest på. Der er mange der nyder portvin, og hvis de ikke gør, kan de få en ny mulighed for at finde en favorit.

Portvin er en skøn måde at afslutte et måltid og en fest, og det er mange der måske har lyst til at prøve flere forskellige portvin.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine