9. november 2004

Som regel er vine fra Sydamerika fyldt med varm frugt og en kraftig fadlagring. En stil som mange moderne forbrugere værdsætter. Men der findes også undtagelser til disse meget fyldig vine. En sådan undtagelse er Bodega y Cavas de Weinert fra Argentina.Vingården er grundlagt i 1975 af Bernado Carlos Weinert. Weinert stammer fra en lille tysk koloni i Brasilien og grundlagde sin formue indenfor international transport inden han rykkede til Argentina for at fremstille vin. Og den fremstiller han så på en fransk inspireret måde. Så bare tilgangen til vin gør allerede Weinert meget international!

Vinene lagrer længe hos Weinert. Mindst 2 år på store franske fade. Og vinene frigives først, når vingården mener, de er drikkemodne. En noget anden stil end det normale fra Sydamerika, hvor vinene ofte får kort tid på (amerikanske) egefade, for hurtigst muligt efter at blive sendt på markedet.

Ved et besøg fornylig var det derfor den sidste årgang 1999, datteren i vinfirmaet, Iduna Weinert, havde valgt at præsentere på den argentinske restaurant Fuego i København. Importøren i Danmark, H.J. Hansen Vin, har valgt at tage 4 vine hjem fra Weinerts ret snævre sortiment.

Vi startede med Weinert Merlot 1999. En mellemfyldig vin med en pæn rund frugt og en elegant, lidt let stil. En delikat og frugtig vin, som jeg gav 87/100 pts. Mange af mine kolleger syntes rigtigt godt om denne vin, men jeg fandt den lidt for let i strukturen omend den da var meget behagelig.

Dernæst blev Weinert Cabernet Sauvignon 1999 serveret. Her kom der mere knald på drengen. En fyldig sag med intens frugt og en lækker blød tannin. Flot vin der dog forsvinder lidt hurtigt. Den fik 88/100 pts.

Så kom Weinert Malbec 1999 på bordet og så måtte jeg lidt højere op på karakterskalaen. Det er en fyldig vin med moden frugt og en lang og blød smag, der også er elegant. Jeg gav den 89/100 pts., hvilket også var scoren til den sidste vin fra 1999, Cavas de Weinert. Det er en blandingsvin med 40% Malbec, 40% Cabernet Sauvignon og 20% Merlot. Her er der efter min mening lidt mere kompleksitet og også en lang, flot og intens smag.

Alle 4 vine har en pris på kr. 99,75, hvilket må siges at være særdeles rimelig, især for de to sidste vine.

Den sidste vin til smagningen var for feinschmeckere. Det drejede sig en vin fra Weinerts første kommercielle årgang 1977, nemlig Weinert Malbec Especial 1977. Especial fremstilles kun i de allerbedste årgange og 1977 er den måske bedste årgang for Malbec nogensinde. Vinen har lagret ikke mindre end 19 år på store franske fade inden den blev sendt på markedet i 1996. Duften var meget intens med blomme, jord og rosiner. Det er en fyldig vin med meget moden frugt. Virker umiddelbart lidt træt, når man får den i munden, men så udvikler den sig og har en lidt portvinsagtig smag. Eftersmagen er lang, sødmefyldt og yderst delikat. En meget stor og spændende vin, der sikkert er på toppen nu. Jeg gav den 95/100 pts. Prisen er i øvrigt kr. 600,00 pr. flaske hvis nogen skulle have lyst til at smage den.

Smagningen af Weinerts vine faldt sammen med min store vintest af vine fra Sydamerika. Og Weinerts vine ville sikkert drukne i en blindsmagning sammen med de øvrige bulderbasser. For mens hovedparten er bygget over den samme læst, så adskiller Weinerts vine sig og følger sin egen stil, der er mere delikat og kompleks. Og bare det at turde skille sig ud fra mængden er jo ofte en kvalitet i sig selv.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine