11. oktober 2014

VinForum har været på rundtur blandt online vinhandlere for at se, hvilke aktuelle vintilbud, der er gældende lige nu, så man kan gøre sine gode køb til efterårsferien.

Winedeal

marionetteVi starter med et tilbud, hvor du skal være lidt hurtig, for tilbuddet udløber ved midnat den 12. oktober. Der er tale om en såkaldt “winedeal” – altså et køb, hvor der er en begrænset mængde vin, prisen er stærkt nedsat  og tilbuddet løber en begrænset periode. Ugens tilbud er vinen Marionette 2012 fra Jumilla i Spanien. Den er lavet på 50% Monastrell og 50% Syrah og har fået 3 måneder på fad. Som mange spanske vine herfra er den kraftig og intens i det, men også blød.

Førpris 129,00 – nu kun 64,00 – Køb den her

[divider]

Erik Sørensen Vin

kreydenweissErik Sørensen Vin har flere aktuelle tilbudsvine i mange forskellige prislag. Vi er faldet for en producent, som er ny i ESV-regi, nemlig Marc Kreydenweiss. Kreydenweiss har sit hoveddomæne i Alsace, men for nogle år siden (1999) købte han nogle vinmarker i Rhône, hvor denne vin er fra. Der er tale om Kreydenweiss Grimaudes 2013 fra Costières de Nimes. Den er biodynamisk fremstillet og fremtræder meget ren i det. Den er lavet fra gamle vinstokke af Grenache, Cinsault og Carignan.

Førpris 99,95 – nu kun 79,95 – køb den her

[divider]

VildmedVin.dk

delas-rhoneVildmedvin.dk er efterhånden en af Danmarks største online vinhandlere. Og forståeligt nok for udvalget er stort med mange dejlige vine. Her faldt jeg også over en vin fra Rhône og endda fra en af de bedre producenter, Delas. Vinen er Delas Freres Cotes du Rhone Saint Esprit 2012. Den er lavet på først og fremmest Syrah, men har også Grenache i sig. Den har masser af krydderi sammen med noter af peber, kirsebær og lidt solbær. Skøn rhône-vin, der altid er blandt de bedste fra området på højde med Guigal.

Førpris 90,00 – nu kun 65,00 – køb den her

[divider]

Vina Errazuriz Pinot Noir Wild Fermented 2011

errazuriz-pinotDenne vin er også fra Vildmedvin.dk. Den er fra chilenske Errazuriz, som i min optik hører til blandt de bedste vinhus i Chile. Errazurize er endnu ikke så kendte for deres Pinot Noir og ofte bliver Pinot fra Chile til noget bolchevand. Men her har man haft konsulenthjælp fra Bourgogne fra selveste Ligier Belair og det giver sig til udtryk i en køligere og mere burgundisk stil, men naturligvis med det lokale særpræg, der skal være til stede. Frugten får jo alt andet lige mere sol end i Bourgogne. Men meget flot og harmonisk.

Førpris 150,00 – nu kun 90,00 – køb den her

[divider]

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine