• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Vintage Champagne – når det skal være lidt mere lækkert

29. maj 2020

Kender du følelsen af at have brug for en smule ekstra luksus? Dette behov kan du få opfyldt ved at lade de eksklusive vintage champagner perle over dine smagsløg. Det er nemlig ikke hver dag, at man får lov til at smage de dyre druer. Derfor er det uden tvivl en oplevelse, som du ikke kommer til at glemme lige foreløbig. 

Dyrk champagne-kulturen i København

Skal du smage på de eksklusive champagner, behøver du ikke at rejse langt væk. Det er for eksempel muligt at finde vintage champagne i København. Dermed handler det altså blot om at finde det rette sted, hvis du vil smage nogle rigtig gode flasker champagne. Købehavnhavn byder nemlig på champagner til enhver smag.

Vil du gerne blive klogere på de mange champagner kan en champagnesmagning i København være lige noget for dig. Her vil du nemlig blive præsenteret for et bredt udvalg af champagner. På den måde har du mulighed for at blive klogere på, hvad de forskellige champagner har at byde på.

Hvad er en vintage champagne?

Hvis du ikke har beskæftiget dig meget med champagner, er det ikke underligt, at du studser over begrebet vintage champagner. Vintage champagner er nemlig en helt særlig type af champagner. Her kommer alle druerne fra det samme høstår. Dette er med til at gøre vintage champagner utroligt eksklusive.

Det er nemlig ikke alle år, at man har mulighed for at producere en vintage champagne. Der skal nemlig helst være tale om et år, hvor druerne har en særlig høj kvalitet. Udover at alle druerne skal være fra samme høstår i en vintage, skal champagnen ligeledes lagre i mindst tre år.

Mange producenter lagrer dog deres vintage champagner i seks til syv år før de bliver frigivet til markedet. Derfor er det heller ikke svært at forstå, at du hurtigt kommer til at betale lidt mere for en vintage champagne.

Få noget for pengene til en champagnesmagning

Uanset hvor gerne man ville, er det ikke alle, der har råd til at købe den ene dyre flaske champagne efter den anden. Med en champagnesmagning har du dog mulighed for at få meget for pengene. Her vil du nemlig ofte have mulighed for at smage på mange forskellige af de eksklusive flasker.

Det vil altså sige, at en champagnesmagning ofte er en god måde at bruge dine penge på, hvis du holder af champagne. Her har du nemlig mulighed for at blive klogere på, hvad du godt kan lide. Skal du endda selv ud at købe en af de eksklusive flasker, kan du dermed være helt klar over, hvad det skal være for en.

Gør noget ud af hverdagen

Ofte kan hverdagen komme til at føles triviel, fordi det bare er det samme og det samme og det samme. Derfor er det sommetider en god idé at gøre noget ud af hverdagen, så dagene kommer til at adskille sig fra hinanden. Dette kan man for eksempel gøre ved at forkæle sig selv med en lækker flaske champagne.

Når vi snakker champagne, er der nemlig tale om ren livsnydelse. Derfor bør du en gang imellem unde dig selv at smage et glas af en god champagne. Netop fordi der er tale om livsnydelse, har selskabet også stor betydning. Vil du for alvor holde en aften, der ikke går lige i glemmebogen, er det en god idé at invitere nogle gode venner over.

Har du mulighed for at dele den gode flaske med dine venner, vil glæden sandsynligvis blive endnu større. Derfor er det bare om at købe den flaske champagne, som du har haft udkig på og ringe til dine venner. Så skal du nok hurtigt glemme den kedelige hverdag!

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine