• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Vinbrokeren Mayfair Cellars i London er kollapset

20. april 2006

Vinbrokeren Mayfair Cellars i London er kollapset efter et stort tab, der skyldes en medarbejders svindel. En tidligere chef har solgt vin for 7,5 mill. kr. over 4 år. Vin som er stjålet fra kunders og firmaets beholdning af fin vin. Det er især Bordeaux og Bourgogne vin, det er gået ud over, måske til en værdi på over 15 mill. kr.

Svindlen blev opdaget, da en kunde skulle have frigivet nogle flasker Chateau Cheval Blanc 1990. Disse flasker eksisterede simpelthen ikke på kundens konto.

Denne opdagelse for to uger siden gjorde at man kunne kortlægge svindlen, hvor kunders lagre er blevet solgt til to store vinfirmaer i London. To vinfirmaer, der også har købt anden vin hos Mayfair Cellars, men underligt nok aldrig har nævnt at have købt de “svindlede” vine.

Mayfair Cellars overlever ikke svindlen og dets medejer, champagnehuset Jacquesson, taber tusindvis af kroner og skal samtidigt finde en ny distributør på det engelske marked.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine