12. september 2008

I sidste uge udkom en ny lærebog om vin. Den har det logiske navn Vinbogen. Bogen er skrevet af Tore Scheel, der har sit daglige virke som marketingansvarlig hos vinimportøren Vinens Verden. Bogen skal bruges som lærebog på de danske tjenerskoler og er således skrevet for denne målgruppe.

Vinbogen er omfangsrig og præget af et virkelig flot og overskueligt layout med mange billeder og illustrationer. Det er en “factsbog” mere end decideret underholdning men bogen kommer godt omkring de vigtigste vinlande, distrikter, druer og håndtering af vin. Der er sågar lidt information om biodynamisk vindyrkning. Den vil derfor især kunne anvendes som opslagsbog men er også fremragende, hvis man vil have en grundig indføring i vinens verden.

Til gengæld er bogen ikke dyb – naturligt nok. Her er ingen information om vinproducenter eller årgange, hvilket så også gør bogen mere holdbar og opdateret.

Med så bred en stofmængde er man selvfølgelig altid nødt til at prioritere – ikke alt kan komme med. Frankrig er naturligvis det tungeste område, men man kan undre sig, at et land som Cypern er tildelt lige så mange sider som Argentina, mens Sydafrika har tre gange så mange sider?

Alt i alt er Vinbogen en god, overskuelig begynderbog, der giver et godt, bredt kendskab til den fantastiske vinverden. Og som en sådan kan den kun anbefales.

Vinbogen koster kun kr. 199,00 og du kan købe den her.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine