21. januar 2021

januar udsalg med masser af vin

Det er januar og det er udsalgstid. Det er det også på vinfronten, hvor rigtigt mange vinhandlere har restsalg eller udsalg på vin, som ikke er blevet solgt op imod jul. Og i disse tider er vinhandlen til private jo stort set normal. Alt har åbent – det gælder både de fysiske butikker og online. Husk det! Du kan godt besøge din lokale vinhandler – bare husk mundbindet.

Jeg har gennemgået en række (online) vinhandlere, der har gode tilbud eller udsalg her i januar måned. De er beskrevet nedenfor. Hos hver vinhandler har jeg udvalgt én vin, som jeg synes lyder som et rigtigt godt tilbud. Den er vurderet ud fra udsalgspris, førpris, vintype, kvalitet, mit kendskab til vinen og min “gut feeling” (erfaring). Jeg har således ikke smagt vinen – bare så vi har det på det rene.

Her kommer nogle af de gode vinudsalg:

Jysk Vin

Jysk Vin kører et “rigtigt” januar udsalg, der udløber den 31. januar eller når de enkelte vine er udsolgt. Så det er først til mølle princippet, der gælder. I skrivende stund er der 54 vine, der er nedsat markant. Den bedste tilbudsvin, som jeg ville købe, er Crozes-Hermitage Silene 2017 fra J.L. Chave. En dejlig Syrah-vin fra det nordlige Rhône, som har fået 92 point fra blandt andet WineSpectator. Prisen er 125 kr./3 fl. – sat ned fra 179,00.

Theis Vine

Theis Vine har også et januarudsalg. Her er der over 400 vine på listen og med gode besparelser, men hvor man skal købe 6 eller 12 flasker til udsalgsprisen er førprisen for kun én flaske. Så man skal passe lidt på. Jeg fandt blandt andet en spændende vin fra det spanske område Montsant. Sileo Montsant 2015 fra AT Roca, der også står bag det gode Cava-hus Torello. Den har en førpris på 129,95 – nu slipper du med kr. 99,95/6 fl.

Vinmedmere

Jeg har aldrig selv handlet hos Vinmedmere, som er en relativ ny online vinhandler. De har et meget blandet januarudsalg, hvor man både finder meget billige flasker og også noget i den lidt dyrere ende. Jeg faldt over en god Gigondas fra det sydlige Rhône, Domaine du Cayron Gigondas 2017. Prisen er kr. 149,95 v/6 fl. og det er en rigtig god pris. Jeg ved så ikke om jeg tror helt på førprisen på 279,95, men normalt skal man i hvert fald op på over 220 kr.

Otto Suenson

Otto Suensom har også et rigtigt januarudsalg, der indeholder ca. 50 vine. Der er nogle fine tilbud i den lave ende til ca. 65 kr. med gode besparelser. Jeg faldt over en god hvidvin, som passer godt til en “hvid januar”, hvis du ellers er til sådan noget. Vinen er en Grüner Veltliner 2019 fra Weingut Diwald i Østrig. Hvis du ikke har prøvet en Grüner Veltliner før så er dette et rigtigt godt startsted. Prisen er kr. 75,00 og den er sat ned fra 109,00 kr. Her skal du bare købe 1 flaske for at få rabatten. Sådan!

Laudrup Vin

Laudrup Vin holder også vinudsalg i januar. Men også her er besparelserne i forhold til en 1-flaskes pris, hvis du køber 6 eller 12 flasker, så det er lidt svært at gennemskue, hvad du egentlig sparer. Jeg faldt over Matthiasson Napa Valley White 2014. Den er i den dyre ende med en førpris på kr. 498,00 pr. flaske – nu fås den til 199,00 v/6 fl. Stor besparelse, men lidt uigennemskueligt.

Kjær og Sommerfeldt

Kjær og Sommerfeldt har 162 vine på udsalg og de starter helt i bunden fra 39 kr. pr. flaske. Et af de bedste tilbud er en Sherwood Stratum Riesling Waipara 2019 fra New Zealand. Udsalgsprisen er kr. 99,95 v/6 fl. og den er nedsat fra 165,00 kr. Det er en meget god besparelse.

Philipson Wine

Philipson Wine har 83 vine på udsalg, men det fremgår ikke direkte om der er tale om et specielt januarudsalg. Jeg faldt hurtigt over et par “kendinge”, nemlig nogle Catena vine fra den “klassiske” serie, som for nogle år siden kostede en 100-kr. og nu koster 130 kr. pr. flaske. På udsalg kan du få Catena Chardonnay 2015 High Mountain Vines til kr. 79,95 v/12 fl. En god pris. Men spørgsmålet er om den stadig holder?

Den Sidste Flaske

Den Sidste Flaske er også en ny spiller på det danske vinmarked. De er måske mest kendt for at have 24-timers tilbud på én vin, men har også mere varige tilbud. Her er vi i den mere humane ende af prisskalaen med priser op til 75 kr. Jeg fandt en spansk vin lavet på druen Verdejo , der normalt giver god valuta for pengene. Der er tale om Ariaba Verdejo 2019 fra Rueda. Prisen er 59,00 mod en førpris på 90,00 kr. Der er prismatch, så du bør ikke kunne finde den billigere et andet sted.

Bichel

Bichel har ikke et decideret udsalg, men flere vine på tilbud. Jeg fandt hurtigt en vin, som jeg i øvrigt tidligere har både købt og drukket og som bare smager læskende godt. Der er tale om en Pinot Noir fra Chile, men slet ikke i nogen overdreven oversøisk stil – tværtimod. Der er tale om Clos des Fous Subsollum Pinot Noir 2017. Prisen er kr. 100,00 v/6 fl. mod normalt 150,00 kr.

Erik Sørensen Vin

ES har ikke noget januarudsalg, men kører med et restsalg, hvor der også kan opnås fine besparelser. Jeg faldt over en amerikansk syrah-vin i den lidt dyre ende, der har fået 92/100 pts. af Robert Parker. Der er tale om Roar Rosella’s Syrah 2016 fra Santa Lucia Highlands tæt ved Monterey i Californien. Prisen er kr. 250,00 v/3 fl., men den var tidligere 500 kr., så halv pris!

Kender du til flere gode januar vinudsalg, så skriv dem gerne nedenfor i kommentarfeltet.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

 1. Hej Jan – Du bør kigge lidt vores vej, vi har nogle absolut godkendte januartilbud, de kører hver 2 uge med kældermesterens 8 udvalgte og hver uge med ugens vin. Vi har hovedsageligt Bourgogne og bordeaux men også spændende barolo og brunello. Vi er meget nicheorienteret og har guld på Ws på både Bordeaux og Bourgogne.
  Du er velkommen til at kontakte mig hvis du er nysgerrig eller ikke kender os på forhånd.

  Mvh Anders – GreenWoodFineWine

 2. Hej Jan.
  Tak for dit fine indblik i Januarudsalgets gode tilbud. En skøn tid med overflow i indbakken, valg og fravalg,
  skønt med din ærlighed og dit afsæt.
  endnu skønnere er din skepsis i forhold til tilbudenes realiteter.
  Jeg følger en håndfuld af de benævnte butikker tæt i årets løb, og har en del af deres vine i kikkerten. Mange af disse tilbud kan være særdeles attraktive, men andre kan opfattes som bluff.
  man må jo næsten sige:
  at mange vine har en urealistisk høj førpris
  at mange vine kan sælges i lange perioder med kæmpe rabater
  at der findes attraktive tilbud
  at folk er åbne for bondefangeri
  at virkelig gode tilbud findes
  at man skal tjekke op på årgang
  at man skal krydstjekke fx vivino
  at der sjældent er behov for akutte indkøb
  at restsalg via mail kan være godt
  vinjagt er sjovt og tidskrævende.
  at man må tænke selv

 3. Hej Jan,
  Tak for gode tips. Jeg handler også selv flere af stederne, og jeg synes, at du måske er lidt uretfærdig over for Laudrup. I modsætning til "snydesammenligningen" hos Philipson og Theis, hvor den beregnede besparelse grænser til regulær vildledning, kan man på Laudrups hjemmeside altid se de normale 6 stk og 12 stk priser, og så er der ved siden af udregnet, hvor stor den reelle besparelse er. Sådan burde de alle gøre efter min mening.
  Mvh Jan P.

  1. Hej Jan P.

   Det er rigtigt, at Laudrup altid viser 1, 6 og 12 stk. priser og det er helt fint. Men min pointe er mere om det er udsalg, at 12 stk. prisen er lavere end 1 stk. prisen? Det er vel kun udsalg, hvis alle tre priser (1, 6 og 12) er nedsat?

 4. Kære Jan

  Jeg er indehaver af vinopol.dk. Jeg har endnu ikke arbejdet med udsalg, men med en meget lav bruttoavance således at mine normalpriser næsten altid vil være lavere end kollegers tilbuds- og udsalgspriser.

  Jeg sælger heler ikke ukendte vine til 39 kr., men gode franske vine som er blandt de bedste i hver sin kategori.

  Et par eksempler fra Bordeaux:

  * Château Desmirail, 2017, rouge a 310 kr. / flaske

  * Château Pouget 2015, rouge, Margaux, 4e Grand Cru Classé en 1855, TILBUD a 299 kr. / flaske

  * Château Pedesclaux, 2014, rouge a 325 kr. / flaske

  * Château Cantemerle, 2011, rouge a 289 kr. / flaske

  * Château de Camensac, 2011, rouge a 280 kr. / flaske

  Slottene har også andenvine:

  ** Le Marquis de Calon Segur , 2015, rouge a 267 kr. / flaske

  ** Antoine Pouget 2015, rouge, Margaux, 2. vin a 226 kr. / flaske

  ** Prelude A Grand-Puy Ducasse a 199 kr. / flaske

  ** Carmes De Rieussec, 2015, blanc a 184 kr. / flaske

  Og et par fra Bourgogne:

  * Clos de Vougeot Grand Cru 2017 Rouge a 749 kr. / flaske

  * Pommard 1er Cru Les Pézerolles Rouge 2017 a 545 kr. / flaske

  * Meursault Les Chevalières 2018 a 360 kr. / flaske

  Hele sortimentet kan ses her; https://vinopol.dk/Bestilling.php

  Med venlig hilsen
  Ib Michelsen

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine