20. januar 2021

Kender du de dér aftener, der bare er lidt ekstra hyggelige – måske i gode venners lag eller i ens eget behagelige selskab? Den slags aftener passer rigtig godt til aftenkaffe og portvin. Læs med her og bliv klogere på, hvordan du får den bedste kaffe til din vin. 

Der er nogle aftener, der bare er bedre end andre. Du kender dem sikkert godt. Det er de aftener, hvor lænestolen bare smyger sig om ens krop, og musikken lyder fløjlsblød på anlægget. Måske er der et par gode venner på besøg i stuen, og stemningen er afslappet. 

Der er en smagfuld portvin i glassene, fra den bedste årgang. Aftenkaffe skal der heller ikke mangle – og her bliver det bare prikken over i’et, hvis kaffen er lidt mere udsøgt end bare almindelig filter. Fx er en god espresso kaffe lige sagen, når portvinen heller ikke skal gøre én alt for døsig. 

Lav en lækker espresso  

En espresso er en raffineret, lille kop kaffe, som bringer tanken hen på udlandsrejser til Frankrig og Italien. Den er rigtig god, når man både skal nyde et glas tung vin, og holde sig vågen til en nærværende samtale. Og med det rette udstyr kan gæsten i øvrigt selv vælge, om det skal være et helt sort shot eller måske en latte eller en cappuccino. 

Her er det en stor hjælp at have en espressomaskine ved hånden. Med en fuldautomatisk espressomaskine kan du fx både lave en helt klassisk, sort espresso og kaffe med varm mælk i alle afskygninger. Her er der nemlig ofte mælkeskummer eller mælkesystem indbygget i maskinen, og det giver dig mulighed for at lave noget nær samtlige kaffevarianter.  

Vælg den rigtige espressomaskine 

Ligesom du udvælger din vin med omhu, vil du selvfølgelig også gerne have den rigtige espressomaskine. Den gode nyhed er, at du kan vælge én med en kværn, hvor du selv indstiller malingsgraden af bønnerne, så du kan få kaffen i præcis den styrke, du bedst kan lide den. 

Derudover kan det være en god idé at tage et kig på en test eller nogen anmeldelser. På den måde kan du blive klogere på, hvad der kunne være den rigtige løsning for dig, og du går næppe helt galt i byen med et produkt, som mange er glade for. Du kan også researche på, hvilken kaffe, der er lækker til hvilken slags portvin og på den måde sørge for, at du selv og dine gæster får det bedste af det bedste. Så bliver aftenen altså ikke meget bedre! 

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine