• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Videnskabeligt bevist: Ost og rødvin passer ikke sammen

20. januar 2006

Måske er det ikke den store nyhed, men nu er det i hvert fald videnskabeligt bevist, at ost og rødvin ikke er de bedste partnere. I følge en undersøgelse som University of California, Davis, har foretaget, ødelægger ost smagen i rødvin, så man ikke kan skelne mellem forskellige aromaer. I undersøgelsen kunne vinsmagere ikke skelne mellem dyr rødvin og billigt sprøjt, efter de havde spist ost. Og ikke så overraskende var resultatet værre jo stærkere osten var.

I næsten alle forsøg ødelagde ost aromaer som bær, egefad og syrlighed.

Desværre blev forsøget ikke gentaget med hvidvine eller dessertvine.

Resultatet kommer måske ikke som den store overraskelse blandt vinkendere, der selv har ekperimenteret med vin og ost. De fleste vinskribenter og andre “eksperter” foreslår således ofte hvide vine til ost i stedet for de traditionelle rødvine. Nu er det så “videnskabeligt bevist”, at de faktisk har ret…

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine