• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Verdens dyreste vinflaske hævdes at være falsk

8. september 2006

En amerikansk millardær stævner nu den tyske vinsamler Hardy Rodenstock for bedrag. William Koch, en amerikansk industrimagnat, hævder at 4 flasker fra Bordeaux, han købte af Hardy Rodenstock, er forfalskninger. Det drejer sig om såkaldte “Thomas Jefferson” flasker af en 1784 og 1787 Château Lafite, og en 1784 og 1787 Château Branne-Mouton – Mouton-Rothschild’s tidligere navn. Flaskerne er indgraveret med “Th.J” fra den amerikanske præsident, der tidligere var Frankrigsminister og levede i Paris.

Koch hævder nu, efter at eksperter har gennemgået flaskerne, at flaskerne ganske rigtigt er gamle, men at indgraveringen er skabt med teknologi, der ikke eksisterede på Thomas Jeffersons tid. Hardy Rodenstock siger derimod at flaskerne er gennemgået af Christies i London og af engelske eksperter, som har sagt god for dem, inden de første gang blev solgt i 1985.

Problemet er selvfølgelig at flaskerne på auktion ville kunne indbringe omkring 1 mill. kr. pr. stk., hvis de er ægte. Så helt ligegyldigt er ægtheden ikke…

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine