3. december 2000

Efter kommunismens fald i Ungarn for ti år siden, gik de første investeringskroner til at bringe liv i Ungarns søde dessertvin, Tokay. Nu er turen kommet til en anden kendt ungarsk vin, Bikavér eller Tyreblod på dansk. Under kommunismen fortsatte vinproduktionen af Tyreblod, men fokus gik fra kvalitet til kvantitet. En mindre del blev dog produceret af høj kvalitet, men denne vin var forbeholdt særligt udvalgte.

I dag forsøger man at genoprette Tyreblod til det, det var engang – nemlig kraftige, smagfulde vine med en meget dyb mørkerød farve. Deraf navnet. Bikavér bliver først og fremmest fremstillet af de lokale druer, Kekfrankos (kendt som Lemberger i Tyskland) og Kadarka, men også de internationale druer som Cabernet og Merlot.

VinForum har netop haft fornøjelsen af at smage en Bikavér fra 1986 (altså under kommunismen) – en af dem, der var forbeholdt “styret”. Og selvom den havde nogle år på bagen var der stadig saft og kraft og en lang tør eftersmag. En vin der sikkert vil falde i mange danskeres smag, hvis den importeres.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine