• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Tysker måler hastigheden på en udgående champagneprop

8. januar 2009

En tysk videnskabsmand har ved forsøg målt hastigheden på en champagneprop, når den forlader flasken. Friedrich Balck fra Clausethal Tekniske Universitet i den nordvestlige Tyskland fandt ud af, at en godt rystet flaske champagne med et tryk på 2,5 bar kan skyde en champagneprop afsted med en fart på 40 km/t. Trykket i en flaske champagne er omkring tre gange højere end i et bildæk.

Balck målte hastigheden ved hjælp af fotoelektrisk og akkustisk udstyr og han mener, at en champagneprop teoretisk kan nå en hastighed på 100 km/t. Denne hastighed kan opnås, hvis trykket er 3 bar og hvis flasken i stedet for at blive rystet, efterlades i solen inden afskydning!

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine