Topproducenten fra Alsace, Trimbach, har afsløret at de vil producere en Grand Cru vin. Det sker efter man altid har nægtet at lade sine vine pryde med Grand Cru betegnelsen. Årsagen til den pludselige kovending skyldes en 18 år gammel aftale med klosteret i Ribeauville. Fra klosteret har man i årevis købt druer fra 1 til 1,5 ha vinmarker fra Grand Cru Geisberg marken. Disse druer er indgået i Trimbachs Cuvee Frederic Emile. Ved at lave en selvstændig Grand Cru får man nu adgang til alle klosterets vinmarker på 7,6 ha og kontrol over, hvordan de dyrkes.
Klosteret har 2,7ha Grand Cru Geisberg (primært Riesling med lidt Muscat), 0,5ha Grand Cru Kirchberg (Pinot Gris) og 4,4ha spredt over vinmarkerne Rotenberg, Ellenweiher, Lutzelbach og Rittloch (plantet med Riesling, Pinot Gris, Gewurztraminer, Pinot Blanc og Pinot Noir).
Sammen med andre kendte Alsace producenter som Hugel og Beyer, har Trimbach i lang tid kritiseret Grand Cru markernes størrelse for at være for store af politiske årsager, så de indeholder parceller, der ikke er værdige til Grand Cru betegnelsen.