• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Toscanske vin producenter i oprør over vindmøllepark

27. maj 2005

Opførelsen af 10 kæmpe vindmøller i en af Italiens mest eftertragtede vinregioner har bragt sindene i kog blandt de lokale vinproducenter. De 110 m høje vindmøller skal placeres lige uden for byen Scansano i Maremma-området.

Vinproducenterne frygter at vindmøllerne vil få negativ indflydelse på områdets popularitet blandt vinkendere og turister – og måske ødelægge områdets mikroklima.

Biondi Santi, den kendte producent fra Montalcino, har også en vingård i området – lige over for de nye vindmøller. Og han er mest oprørt over de strikse bygningsregler alle andre har været udsat for i området, for at bevare det lokale præg.

På den anden side står vindmølle-fabrikanten, der oplyser at vindmøllerne kan levere energi til en by på 50.000 indbyggere og at opførelsen på ingen måde vil skade det eksisterende mikroklima, på nær udsigten. Som lederen Klaus Falgiani siger: “Jeg tror ikke, at den minimale støj fra møllerne, vil forhindre druerne i at vokse”!

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine