9. november 2005

Måske var det vinen? Måske var det maden? Måske var det kombinationen? I hvert fald var det rigtigt godt! Det var Toscana når det er allerbedst. Fra Chianti Classico over Vino Nobile til Brunello – og så lige et par SuperToscanere ind i mellem. Og det hele foregik på Danmarks bedste italienske restaurant Era Ora i København. Ikke nogen dårlig torsdag, fristes man til at sige…

Anledningen var den danske agent Jens Winther Simonsens præsentation af 4 vinhuse fra Toscana i Italien; Barone Ricasoli (Brolio), Casanova di Neri, Poliziano og Fattoria Carpineta Fontalpino. Fire vinproducenter, der alle tilhører eliten i Toscana. Måske ikke toppen af superligaen men så forfølgerfeltet lige under.

Vi smagte 14 topvine, der da også alle tilhører den dyre ende med priser fra 125 kr. til 1.100 kr. Men nivauet var også højt. Jeg havde to vine under 90 pts. – resten på 90 eller over. Sådan bør det selvfølgelig være til de priser, men er det desværre ikke altid.

Resten af historien fra Toscana får du på lyd! Denne smagning er nemlig også en premiere på VinForums podcast. Altså lydfiler som du kan downloade og høre via din computer eller Mp3-afspiller.
Du kan høre det første afsnit her.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine