14. oktober 2005

Jysk Vin har netop fået to nye interessante vinfirmaer i deres portefølje. Det drejer sig om to yderst kvalitetsbevidste producenter – Weingut Willy Bründlmayer fra Kamptal i Østrig og Weingut Robert Weil fra Rheingau i Tyskland. Begge vinfirmaer var til stede ved en præsentation i mandags.

Weingut Willy Bründlmayer

Bründlmayer er beliggende i Langenlois ca. 70 km nordvest for Wien. Vinene fra Bründlmayer blev præsenteret af en meget oplagt Thomas Klinger, der på fornemste vis guidede os igennem rækken af hvide vine. Først 4 vine fremstillet på den østrigske drue Grüner Veltliner. En drue, der kan give lige fra ligegyldige og kedelige vine til de mest ypperste.

Her undgik man gudskelov de kedelige! De mest interessante var nok Kamptaler Terrassen Grüner Veltliner 2004 og Ried Käferberg Grüner Veltliner 2004. Førstnævnte var meget fin, frugtig og delikat med en sprød og afstemt syre. Jeg gav den 88/100. Prisen er kr. 92,00. Ried Käferberg 2004 skulle have lidt luft for at komme frem. Men så kom der også mange nuancer i denne fyldig, delikate og ret så intense vin. Den havde fået en smule fadlagring, hvilket absolut øgede kompleksiteten. Jeg gav den 92/100 pts. Prisen er kr. 239,00.

Hos Bründlmayer smagte jeg også et par gode Riesling og en enkelt chardonnay, der dog manglede lidt fylde.

Weingut Robert Weil

Robert Weil i Rheingau er riesling-land. Og det er rieslinge på et meget højt niveau. Nu starter priserne også lidt over 100 kr. og så skal kvaliteten selvfølgelig også være i orden.

I øvrigt er “startvinen” Riesling Qualitätswein Trocken 2004 en rigtig god, klassisk riesling. Her er godt med æble i en god balance og med en markant syre. Prisen er 109,00 kr. men jeg gav den 88/100 pts. så det er et godt køb.

Den bedste af de tørre vine var Kiedrich Gräfenberg Riesling Erstes Gewächs 2004. Der er en flot fyldig sag – koncentreret, intens, tør og med en lang eftersmag. Den er endnu ung og vil have godt af nogle år i kælderen. Jeg gav 93/100 pts. og prisen er 285,00 kr.

Endelig var der to søde vine. En god Kiedrich Gräfenberg Riesling Auslese med en fin eksotisk næse og en flot harmoni – 298,00 kr. for en ½ fl. Og så var der en sjældenhed, som kun sælges på auktion og i begrænset antal til en pris på 300 € pr. flaske. Kiedrich Gräfenberg Riesling Trockenbeerenauslese 2002. Det var en helt fantastisk vin. Tyk flydende koncentrat af honning, nødder, eksotisk frugt og med en længde som holdt sig i minutter. Fantastisk vin – jeg var oppe omkring 97/98 pts. Desværre kan den ikke købes….

Alle vinene fås hos Jysk Vin.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine