• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Til din næste fest; mad og vin skal matche

17. februar 2020

At holde en god fest kan være en udfordrende opgave, og det kræver ofte nøje planlægning og mange timers arbejde. Til den perfekte fest skal alt spille: maden, vinen, musikken, pynten og alt derimellem. Det er desuden foretrukket med en rød tråd i festens tema, så stemningen kan nå et absolut maksimum.

Her får du inspiration til, hvordan du kan skabe nogle gode rammer om din kommende fest med matchende mad og vin og passende underholdning.

Hvad er det for en slags fest?

Om man skal holde bryllup, en reception eller en 40-års fødselsdag har stor betydning for, hvordan man skal sammensætte festen. Et bryllup vil ofte have mange deltagere, og det vil derfor også kræve mere planlægning og klargøring.

En reception er derimod tit mindre, og den varer måske knap så lang tid som en stor fødselsdag eller et bryllup, så man behøver ikke tilrettelægge et program der skal vare i flere timer.

Skal man holde en stor fest med mange gæster, så vil mad-posten som regel udgøre en stor post. Man vil jo gerne servere lækker mad med passende god vin til for sine gæster, men skal man selv lave alle retterne til 50 eller 100 mennesker, så får man ikke meget tid til selv at nyde festen.

Med Diningsix catering menuer kan man selv slippe for den tidskrævende proces og lade professionelle om at klare den vigtige opgave. Man kan selv være med til at vælge en menu, der bedst passer til festens time og ens egne gastronomiske præferencer.

Så mangler man blot at finde den rigtige vin, og har man ikke selv styr på vin og hvilken der passer til hvad, så er det en god idé at rådføre sig med en kompetent person, da dette match er vigtigt for den samlede smagsoplevelse.

Fra smarte menuer til stemningsfuld musik

Mangler man inspiration til hvilken menu man ønsker at bestille til sin kommende fest, så kan man med fordel finkæmme Diningsix’s hjemmeside for gode og anderledes tilbud.

Har man helt styr på maden og den vigtige vin-menu, så er det også vigtigt at man tænker over hvad de mange timer skal gå med til festen.

En fest er nemlig ikke blot mad og drikke, det er også en anledning til at få danset, snakket sammen og udvekslet stemningsfulde øjeblikke.

Musikken kan have stor indflydelse på stemningen til festen, og bryder gæsterne sig ikke helt om det musikvalg du har taget, så kan det hurtigt skabe en mindre god atmosfære. Holder du f.eks. en reception, hvor der ikke er lagt på til vilde udskejelser, så vil høj musik sjældent være en succes. Her er folk for det meste kommet for at snakke og få en enkelt drink eller to, og er musikken for høj, så kan man ikke gøre dette i ro og mag.

Skal man derimod holde en rigtig festlig fødselsdag, hvor gæsterne forventer sjov og dans, så kan for lav eller for rolig musik sætte en dæmper på festlighederne. Her bør man i stedet overveje hvilken slags musik familie og venner godt kan lide at danse til og måske booke en DJ der kan opfylde disse ønsker og krav.

Til store fester, hvor budgettet er lidt større, der kan et live band være det helt rigtige tiltag der både sætter skub i festen og giver gæsterne, og dig selv som vært, en oplevelse for livet. Booker man et live band, så skal man overveje om de spiller en slags musik, som man helst vil høre før eller under middagen, eller om der snarere er tale om dansevenlig musik, som skal høres senere på aftenen.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine