19. december 2013

Theis Vine køber pr. 31. december 2013 Chris Wine og dermed er en epoke i dansk vinhandel endelig slut. For navnet Chris Wine forsvinder helt og fremad bruges kun Theis Vine. Chris Wine blev grundlagt i 1973 af Erling Carl og sidenhen ledet af sønnerne Gert og Michael Carl.

Ud over aktiviteterne i Danmark bestod koncernen på et tidspunkt af et af de største vinslotte i Bordeaux, Chateau Seguin, samt vinproduktion i Rumænien. Men disse investeringer steg brødrene over hovedet og siden finanskrisen er hele imperiet faldet sammen. Først måtte vinfirmaet i Danmark i 2009 sælges til Premium Wine, der herefter tog navneforandring til Chris Wine Nordic. Og det er disse aktiviteter, der nu overtages af Theis Vine.

Efter et underskud på mere end 3 mill. kr. i 2012 har kassen nok været ved at være tom og ejer Benny Winther (ja ham fra Brøndby) har nok set det mest fornuftige i at sælge nu.

 

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine