• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Taylor laver to Single Quinta Vintage Port i årgang 2005

26. april 2007

Portvinshuset Taylor’s har besluttet at lancere to Single Quinta Vintage Port (SQVP) i årgang 2005. Der kommer således både en Vintage fra Quinta de Vargellas og fra Quinta de Terra Feita. Taylor’s direktør Adrian Bridge siger” Den varme sommer i 2005 gav vidunderlig frugtdrevne Vintage Port på både Vargellas og Terra Feita. De er fulde af klassiske sorte frugt aromaer. Det er bestemt en spændende årgang.”

Quinta de Vargellas er en af de mest berømte vingårde i Douro dalen og måske en af de allerbedste vinmarker i hele verden. Den ligger i den østlige del af dalen – altså længst væk fra Porto. Vinene herfra er elegante men langtlevende med faste tanniner, fin fokuseret frugt og en karakteristisk blomsteraroma.

Quinta de Terra Feita ligger i Pinhão og er blandt de ældste i vinmarker i Douro. Herfra kommer fyldige og robuste vine, der sammen med vinen fra Quinta de Vargellas bidrager til Taylor’s normale vintage og som i særlige år udkommer som single quinta vintage ports.

Taylor’s vine forhandles i Danmark bl.a. af Domaine Brandis.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine