• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Taittinger Champagne købt tilbage af familien

2. juni 2006

Så har medlemmer af Taittinger-familien igen kontrol over et Champagnes ældste og mest prestigefyldte huse. Sammen med banken Crédit Agricole har flere familiemedlemmer underskrevet en aftale om at købe Taittinger Champagne tilbage fra Starwood Capital Group, den amerikanske kapitalfond, der overtog hele Taittinger hotel- og luksusimperiet i juli 2005.

Nu kan familien fortsætte med at spille en stor rolle i Champagne, som den har gjort igennem århundreder. Firmaet ejer også Domaine Carneros, som producerer mousserende vin i Californien.

En af de øvrige bydere var et stort indisk vinfirma og det har løbet koldt ned ad ryggen på mange franskmænd, såfremt et champagnehus skulle havne på indiske hænder! Nu forbliver det i familien – dog er Claude Taittinger, som har været CEO i firmaet i 45 år, ikke blandt de nye ejere, så spørgsmålet er om han får lov at fortsætte eller der skal nyere kræfter til.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine