8. september 2006

Den knapt så ædle drue Sylvaner bliver nu også ophøjet til Grand Cru-drue i Alsace. Dog kun på én Grand Cru mark, Zotzenberg, nær Mittelbergheim. Det ses som en stor sejr for vinproducenterne i området, der har kæmpet for dette i mere end 15 år og de forudser, at mange flere nu vil plante Sylvaner. For 30 år var en fjerdedel af Alsace’s marker plantet med Sylvaner, i dag er det kun 10%.

Det er dog ikke alle vinproducenter i Alsace, der er lige begejstret for de nye regler. Jean Trimbach fra Maison Trimbach siger: “Denne Sylvaner Grand Cru er kun mulig på Zotzenberg på grund af terroir og vi bør stoppe her. Sylvaner er altid svær at sælge på grund af navnet, selvom vinen tit er dejlig. Desværre er det ikke denne drue, der er fremtiden for Alsace.”

I 1975, da Grand Cru regelsættet blev lavet, var der kun 4 druetyper, der kunne anvendes som Grand Cru vin; Muscat, Riesling, Pinot Gris og Gewürztraminer.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine