• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Stor samling Lafite testes grundig inden salg

26. april 2007

Den største samling af Chateau Lafite Rothschild nogensinde skal sælges. Og dens ægthed testes grundig inden. Der er tale om 48 flasker fra The Antique Wine Company og den spænder over 4 århundreder, således også en flaske fra 1787, den samme årgang som de såkaldte “Jefferson vine”, hvor der for øjeblikket foregår en svindelsag i USA.

En kombination af nuklear isotop analyse og gammastråling anvendes af eksperter fra Bordeaux og Manchester for at fastslå alderen på hver enkelt glasflaske i samlingen. Selve vinen vil blive udtaget med en ekstrem tynd nål for at gennemgå en kemisk analyse.

Samlingen anslås at have en værdi på ca. 6-18 mill. kr. og er samlet over de sidste to år fra restauranter, hoteller og private kældre. Flere ældre årgange kommer fra kældrene fra Rothschild-familien, hvor de har været lagret siden de blev omproppet i starten af 1980’erne. De har et certifikat fra den gang og er med stor sandsynlighed ægte – som de øvrige flasker og forventes at være.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine