• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Smag på vin – en bog om vinsmagning

7. november 2013

smag på vin

Smag på vin er en glimrende bog! Den er skrevet af Gunnar Steen Jakobsen, som er manden bag vinfirmaet Bichel Vine. Man er altid lidt skeptisk, når en vinhandler bliver forfatter for en ting er at sælge vin en anden ting er at formidle det. Men Gunnar har i mange år været en af de største fortalere for mere uddannelse af vinfolk og står blandt andet bag det anerkendte WSET’s vinkurser i Danmark. Så der er både viden og erfaring bag bogens indhold.

smag på vinBogen starter med en god indføring i det at smage på vin. Man kommer rundt om de forskellige smagsindtryk og lærer lidt om de ord og dufte man kan anvende, når man smager vin. Det er godt og pædagogisk skrevet.

I bogens største afsnit beskrives 10 klassiske druer og deres karakteristika. Jakobsen kommer rundt om smagsindtryk, de bedste vine, gode køb og personlige oplevelser med den pågældende drue/vin. Det er personlige indtryk og dermed bliver dette afsnit en smule snævert, da det især koncentrerer sig om de vine Jakobsen selv har smagt eller sælger i sin vinbutik.

F.eks. indledes afsnittet om Grenache med at beskrive, at druen (under navnet Garnacha) er den mest udbredte drue i Spanien. Til gengæld nævnes der ikke én spansk vin i afsnittet om vine på Grenache, men kun franske fra Rhône. Her kunne man måske godt have lavet afsnittene med lidt bredere perspektiv?

Bogen kan med fordel læses fra ende til anden – det giver et godt overblik og tager i øvrigt ikke så lang tid – den er nemt læst. Men ellers er den bedst til opslag. Når man smager en vin kan man nemt slå op og blive klogere. Eller måske endnu bedre at slå op først og så huske når man smager.

Men alt i alt er det en glimrende bog, som både nybegyndere og de, der allerede har smagt lidt på vin, kan få stor fornøjelse af.

Køb bogen her

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine