9. april 2013

Tre ud af fem vine er italienske i denne uge og det dækker ugens røde vine. Der er også to hvidvine med, som er rimelige men så heller ikke mere.

Den bedste vin i denne uge er fra Piemonte og lavet på druen Dolcetto. Dolcetto betyder “den lille søde”, da den tidligere blev anvendt som spisedrue. Dolcetto er nem at have med at gøre og den kan vokse, hvor ingen andre vinstokke trives – derfor har de fleste vinbønder i Piemonte også lidt dolcetto-vine.

Druen er tykskindet med højt farveindhold og så har druen en del tannin. Den lagres sjældent på egefade, da det blot vil tilføre yderligere tannin til vinen. Vinene er derfor typisk fyldt af farve, frugt og saft samt noget tannin.

I Piemonte kommer Dolcetto vel på 3. pladsen efter Barbera og Nebbiolo på førstepladsen. Vinene kan så at sige følge det italienske måltid. Man indleder med anti pasti med Dolcetto, pasta med Barbera og så kødretten med Barolo (Nebbiolo).

Sandrone Dolcetto d’Alba 2011 er en mellemfyldig vin med dejlig frugt og en smag, der er meget frisk og frugtig i det med god syre og noget tannin. Den bider lidt men rundes godt af i slutningen. En rigtig madvin. Den scorer 88/100 pts. og prisen er kr. 119,75 hos Bichel Vine.

Navn Region Årgang Score Pris
La
Colombelle – Andre Daguin
Frankrig 2012 83 49,95
v/6
Sauvignon
Blanc Reserva – Montes
Chile 2012 84 69,75
Primitivo
– Monte Tessa
Italien N/A 85 64,95
v/12
Barco
Reale – Fattoria Ambra
Italien
Toscana
2011 86 79,95
v/6
Dolcetto
d’Alba – Sandrone
Italien
Piemonte
2011 88 119,75

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine