• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Rolland forlader negociant systemet og vil selv sælge

12. april 2007

Vinkonsulenten Michel Rolland har startet ejet vinselskab og vil ikke længere sælge gennem negociantsystemet i Bordeaux. Rollands svigersøn David Lesage, som tidligere var hos CVBG , en af Bordeaux’s største vinkøbmænd, skal være direktør for det nye firma, der hedder Rolland Collection.

Firmaet skal forestå salget og distributionen af fem vingårde i Bordeaux, to i Argentina, to i Sydafrika og en i Spanien. Alle vingårde ejes helt eller delvist af Michel Rolland og hans hustru Dany.

“Franske vinkøbmænd er gode til at sælge fransk vin, mens det er mere vanskeligt for dem at sælge oversøisk vin”, udtaler Lesage. “Det er hovedårsagen til at starte dette firma. Vi har mange kunder, der spørger, hvor de kan købe vores vine og med de mange lag i negociantsystemet ved vi det ofte ikke. Det er ikke for at bryde med negocianterne men for at være så tæt på kunderne som muligt.

Lesage planlægger at der ikke er noget minimum for salget – princippet kan man købe 1 flaske af firmaet. For øjeblikket er der ikke planer om også at distribuere andre vine, hvor Rolland er konsulent, men det udelukkes heller ikke.

For øjeblikket distribueres følgende vingårde gennem Rolland Collection:

Chateau La Bon Pasteur (Pomerol)

Chateau Bertineau Saint Vincent (Lalande de Pomerol)

Chateau Rolland-Maillet (Saint Emilion)

Chateau Fontenil (Fronsac)

Chateau La Grande Clotte (Lussac Saint Emilion)

Yacochuya (Argentina)

Val de Flores (Argentina)

Bonne Nouvelle (Sydafrika)

Remhoojte (Sydafrika)

Campo Eliseo (Spanien)

I Danmark er det Philipson Wine, der har fået forhandlingen af Rolland Collection og i øvrigt indbyder til middag med selskab af Michel Rolland den 26/4 2007.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine