14. marts 2007

Umiddelbart har ridestøvler og vin ikke så meget med hinanden at gøre. Og så kan sammenhængen alligevel pludselig dukke op, hvor man mindst venter det. Min datter er vild med ridning og heste. Rent arvemæssigt har det sprunget et led over, for hverken min hustru eller jeg har nogensinde redet. Men det har min far. Og i forbindelse med en flytning, fandt han sine gamle ridestøvler, som han ville glæde min datter med…

Og nu kommer sammenhængen, for støvlerne havde ikke været brugt i nogle år og var derfor stoppet til med avispapir. Den ene avis var Forbrugsforeningsbladet fra november 1956! Og her var en annonce fra K. Dorph-Petersens Vinlager A/S, som havde forretning på Hauser Plads 32 i København – den bygning, der nu huser restauranten Sankt Gertruds Kloster.


I annoncen var der bl.a. følgende Bordeaux-vine:

Bordeaux Vieux – 8,00
1952 St. Emilion – 8,50
1952 Ch. des Cruzelles – 9,50
1952 Ch. Malecot, Pauillac – 10,00
1952 Ch. Monbousquet – 10,00

Eller en 1952 Chateauneuf-du-Pape til 15,00, 1952 Liebfraumilch til 10,50 og en V.S.S. Very Superior Soft Oporto portvin til 16,00 kr. – i øvrigt listens dyreste vin.

Lidt andre andre priser end i dag – og så har listen kun bordvin fra Frankrig og Tyskland. Meget er sket siden.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

 1. Jeg surfede Google og fandt siden her. Til minde om min farfar Hans Jacob Lemche som var medindehaver og forvalter af K Dorph Petersens Vinhandel.
  Dejlige minder fra min barndom i Danmark. Selv har jeg vinlagerets sidste katalog, fra 1976, et aar foer de lukkede.

  Hilsen Fra Brasilien

  Soren Casimir Lemche

 2. Kære Søren

  Tak for din hilsen. Sjovt at du fra Brasilien har forbindelse til Dorph Petersens Vinhandel. Internettet har på mange måder gjort verdenen mindre.

  Jan

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine