• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Rekordsum for Bourgognes Domaine Engel

28. september 2006

Domaine Engel i Vosne-Romanee i Bourgogne har skiftet hænder. Det sker efter, at ejeren Philippe Engel døde i 2005. Køberen er François Pinault, der også ejer Château Latour og luksus giganten LVMH, der blandt andet har Gucci i sin portefølje. Prisen skulle i følge Decanter.com være på 13 mill. € for de kun 6 ha vinmarker. Det er 30% højere end sidste gang et tilsvarende domaine blev solgt.

Mange i Bourgogne er bekymret over denne prisstigning. Det vil dels drive prisen på vinmarker op og for at gøre det rentabelt, må også vinpriserne følge med. De fleste er i hvert fald enige om, at Pinault vil sætte prisen på Domaine Engels vine op.

Pinault købte Engels vinmarker i Clos Vougeot, Echezeaux, Grand Echezeaux og Vosne-Romanee premier cru men ingen bygninger eller udstyr. Årgang 2005 vintage blev fremstillet Maison Albert Bichot og vil blive solgt under deres mærke mens 2006 skal vinificeres af et team fra Chateau Latour under ledelse af Frédéric Engerer.

Hvad vinene skal kaldes er ikke vedtaget endnu, men de kommer jo også først på markedet i 2008.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine