28. juni 2006

Så er alle Bordeaux 1. cru’erne på markedet med deres primeurpriser for 2005. De to sidste, Château Latour og Château Margaux satte rekord med en pris på €350 pr. flaske. Det svarer til en pris på ca. kr. 4.500 på det danske marked – eller kr. 54.000 for 12 fl., da man jo som regel skal købe en hel kasse…

Kritikken af de høje udbudspriser fra slottene har været massiv, men slottene afviser kritikken og siger, at det alene er et spørgsmål om udbud og efterspørgsel. Og hvis ikke de tager den høje pris, så vil det bare være et af de næste led i kæden (negocianter og vinhandlere), der løber med profitten. Og der er nok noget om snakken!

De høje priser skabes på grund af en høj efterspørgsel fra USA og Asien og ikke mindst de nye millionærer i Kina. Så de fleste at 1. Cru’erne vil havne uden for Europa.

I følge Wine-Searcher er priserne på årgang 2005 generelt steget med 95% i forhold til årgang 2004, mens 1. Cru’erne skummer fløden med prisstigninger på 300% i forhold til 2004.

 

 

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine