• Forside
 • /
 • Blog
 • /
 • Priserne på Bordeaux 2004 bør holdes nede

28. april 2005

Robert Parker har i sit seneste nummer af The Wine Advocate smagt Bordeaux 2004. Og det er en årgang, der har givet vine med finesse, elegance og evnen til at lagre. Men den vil kun sælge, hvis priserne bliver betydeligt lavere end sidste år.

Parker’s ratings er nogenlunde som man kunne forvente, men er alligevel lidt højere på de bedste af vinene. Hele 68 slotte får således 90 pts. eller derover. Parker sammenfatter det positive og det negative ved årgangen således:

Positivt:

 1. 2004 er generelt en god årgang for de klassificerede slotte og bedre end 2002 og 2003.
 2. Vinene har super farve og masser af frugt, elegance og finesse.
 3. De bedste vine er rene og meget aromatiske.
 4. Vinene er klassiske med friskhed, god syre men uden den grønne, tanninrige tendens, som tidligere klassiske årgange har haft.
 5. Vinene er meget holdbare og ligner en forbedret udgave af 1999 eller en mere moden 1988.

Negativt:

 1. Det er en vanskelig årgang for de mere almindelige vine, der ikke er klassificeret. Her er kvaliteten kun gennemsnitlig.
 2. Selvom de fleste af vinene har relativ moden og sød tannin, foreligger risikoen, at den kraftige tannin kan give hårde vine med alderen.
 3. En af årgangens negative sider er manglen på intensitet, dybde og fedme. Der er ikke mange fyldige og koncentrerede vine, hvilket er normalt i store og klassiske årgange.
 4. Selvom mange producenter i Médoc mener, at 2004 kan sammenlignes med 1996 og er tæt på 2000, er det ren ønsketænkning.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine