• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Portugisisk vinproducents brug af skruelåg skaber uro

26. april 2006

En portugisisk vinproducent, der anvender skruelåg, har oprørt landets kork-producerende interesser. Quinta do Cotto, der er en af de ældste producenter i Douro-dalen, har indført skruelåg på to af sine vine i 2005 årgangen.

Og da Portugal er verdens største producent af kork med en omsætning på omkring 7,5 mia kr. om året, har beslutningen skabt en del røre i Portugal.

‘Vi er selvfølgelig ikke glade for dette skridt, da en af de store aftagere for korkindustrien er vinbranchen”, udtaler Joaquim Lima, formand for den portugisiske korkindustri.

Vingården lader sig dog ikke slå ud. I følge vinmager Manuel Lobo har de testet skruelåget igennem 2 år og er meget tilfredse med resultatet. Og han afviser ikke engang at sætte skruelåg på Vintage Port!

Ejeren af Quinta do Cotto, Miguel Champalimaud, tilføjer at priserne på kork er løbet løbsk og at det naturligvis også influerer på valget af en anden lukkemetode. “I dag er er kork dyrere end en liter vin. Vi blevet korksælgere i stedet for vinsælgere”, siger han.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine