2. november 2006

To af Frankrigs kendte vinmagere har lavet en fælles vin fra to forskellige appellationer. Den flyvende ønolog Michel Rolland og Michel Chapoutier fra vinfirmaet af samme navn i Rhône har i fællesskab fremstillet vinen M², som er en 50/50 blanding af Merlot fra Rolland’s Chateau Le Bon Pasteur i Pomerol og Syrah fra Chapoutier’s L’Ermite vinmark, begge fra 2005 årgangen.

De to har været venner i mange år og det var den fremrangende årgang 2005, der fik gang i den fælles vin. De vil forsøge at lave en M², hver gang årgangen er til det.

Vinene er vinificeret hvert for sig, hvorefter Rolland’s fade blev tranporteret til Chapoutiers kælder, hvor de to mænd arbejdede med den endelige blanding. Man kan sige at blandingen er historisk for før i tiden var det meget almindeligt at tilføje lidt Hermitage til Bordeaux-vin. Det holdt dog op i 1936, da AOC systemet blev indført. Derfor er M² da også kun en Vins de Pays.

M² vil kun blive fremstillet i 240 nummererede magnumflasker og 26 dobbeltmagnums og bliver solgt via en online auktion i slutningen af november. Pengene fra auktionen går til Chapoutier’s velgørenhedsfond, M. Chapoutier Vins et Santé, som støtter børn med leukemi.

Man kan læse mere her: www.mchapoutier-vinetsante.fr/

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine