• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Philipson Wine overtager importen af Domaine Weinbach

10. september 2005

Det alcasiske vinhus Domaine Weinbach skal fremover distribueres af Philipson Wine i Danmark. Det meddeler firmaet i en pressemeddelelse. Det var tidligere vinfirmaet Johs. M. Klein, der havde importen.

Domaine Weinbach ledes af den karismatiske Mme Colette Faller, samt døtrene Laurence og Cathérine. Domænet ligger i Kayserberg i hjertet af Alsace. Ejendommen er i realiteten et lille slot, som kan dateres helt tilbage til før 800-tallet. Den ligger omgivet af en mark, der går under navnet Clos des Capucins, som henter sit navn fra kapuciner-munkene, som besad ejendommen i 1600-tallet.

Domaine Weinbach anvender udelukkende druer af egen avl, hvoraf godt en tredjedel produceres efter biodynamiske forskrifter. Domænets markbesiddelser er nogle af de bedste i Alsace: Schlossberg, Furstentum og Mambourg er alle tre Grand Cru-marker. De to sidste marker, Clos des Capucins og Altenbourg, er ikke Grand Cru-klassificerede, men mange er enige om, at de måske burde være det.

Robert Parker angiver Domaine Weinbach til at bære blandt de 15 bedste producenter i Alsace. Så Philipson Wine har fået endnu et stort mærke tilføjet sin i forvejen imponerende portefølje.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine