24. januar 2014

jaboulet-ventouxPaul Jaboulet Ainé er et af de gamle hæderkronede vinfirmaer fra Rhône. De står blandt andet bag kultvinen La Chapelle som før i tiden var at regne blandt de største vine fra det nordlige Rhône. Desværre gik tingene galt i familiefirmaet og de første 10 år efter årtusindeskiftet har ikke været nemt for firmaet. Vinene var ganske simpelt for dårlige.

Nu er der kommet nye ejere og der blæser nye vinde og vinene er på vej tilbage til tidligere tiders høje kvalitet. Firmaet ejes i dag af den schweiziske familie Frey, der bl.a. også ejer Chateau La Lagune i Bordeaux.

Selve vinen Paul Jaboulet Ainé Ventoux 2011 kommer fra en af skrænterne op mod bjerget Mont Ventoux – et meget vindblæst område, som derfor næsten altid kan producere perfekte druer, da ingen sygdomme kan trives her. Jordbunden er ler og kalksten og vinstokkene er ca. 35 år gamle. Den er fremstillet på 80% Grenache og 20% Syrah og lagret på ståltanke – ikke noget med fad her.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine