30. november 2004

I slutningen af oktober måned kom den amerikanske vinskribent Robert Parker med 12 bud på vinbranchens udvikling de næste 10 år. Nu er Robert Parker jo ikke hvem så helst – han er én af de mest indflydelsesrige personer i vinens verden. Så hvad er mere oplagt end at gennemgå disse 12 forudsigelser, en for en, og så også få dine kommentarer til dem.

1. Distributionen bliver forandret
Parker forudser det totale kollaps af det 3-delte distributionssystem i USA. Den nuværende proces, hvor al udenlandsk vin skal bringes ind af en importør, som sælger til en grossist, som igen sælger til detailforretninger, holder ikke. Og hvor amerikanske vingårde sælger til en distributør, der sælger til detailledet, holder heller ikke. Det er et meget ineffektivt system, som koster forbrugerne mange penge. Og med Internettet er det blevet for gennemskueligt for forbrugeren, hvad vinen reelt koster ab vingård. Forestil dig, hvis du kan, et Bordeaux slot, en vingård fra Piemonte eller en kultvingård i Californien sælge 100% af sin produktion direkte til restauranter, forretninger og forbrugere. Parker tror det er muligt i 2015.

Nu er det danske eller europæiske distributionssystem noget anderledes. Men ideen med at købe direkte hos vingården er vel ikke så fremmede? Vi gør det jo når vi er på ferie. Og med den moderne (internet) teknolgi og med ét åbent marked i Europa, bør det vel også kunne lade sig gøre hos os. Hvad tror du?

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine