30. maj 2000

Den franske milliardær Bernard Arnault har sammen med Agnelli familien (Fiat) fra Italien investeret i CVBG Dourthe-Kressmann, en af de større vin negocianter i Bordeaux. Agnelli familien har i forvejen kontrol over Chateaux Margaux og Antonin Rodet i Bourgogne mens Arnault personligt ejer halvdelen af Château Cheval-Blanc i St.Emilion og gennem hans firma, LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, kontrollerer Château d’Yquem og flere Champagne mærker, bl.a. Krug og Dom Pérignon.

På næsten samme tidspunkt blev en anden kendt negociant, Maison Jean Descaves, købt af Champagnehuset Louis Roederer med 55% og Groupe Duclot (Moueix-familien) med 45%. Flere iagttagere i Bordeaux mener, at det bestemt ikke er de sidste opkøb og fusioner, der er tale om. Nogle negocianter er økonomisk klemt på grund af for store lagre af især 1997 årgangen og de mange små negocianter hører fortiden til, mener mange.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine