3. august 2000

Tyske, østrigske og canadiske vinorganisationer har sammen fundet frivillige standarder for fremstilling af Eiswein – den fyldige, søde dessertvin.

Canadian Wine Institute, Deutscher Weinverband og Österreichischer Weinverband er blevet enige om at opfordre deres medlemmer til at følge de traditionelle produktionsmetoder i fremstillingen af Eiswein. Der vil blive udformet et logo, som skal fortælle forbrugerne, at flasker med dette påført er rigtig Eiswein og ikke en forfalskning.

Eiswein bliver fremstillet ved at lade druer blive på vinstokkene indtil det fryser og derefter kvase druerne mens de er frosne, så iskrystalerne (vand) frasorteres og dermed koncentreres sukkerindholdet i druerne. Men vinen kan også fremstilles (kunstigt) ved at fryse modne druer, der er plukket normalt.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine