• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Ny vinbar i Bordeaux med selv 1. Cru på glas

30. oktober 2009

En ny type “tasting bar” er åbnet i Bordeaux med smagning pr. glas af alle 1. Cru’er, herunder Cheval Blanc og Ausone. The Wine Gallery, som vinbaren kaldes, er blevet finansieret af Bordeaux negocianterne Bordeaux Winebank og Max Bordeaux. Direktør Stanislas Garaud siger til decanter.com: “Det er ikke en vinbar, eller en vinforretning, men et sted midt imellem. Mange mennesker, der bor i Bordeaux, har aldrig prøvet 1. Cru’er og jeg håber, at dette vil hjælpe lokalbefolkningen såvel som gæster til at nyde disse mytiske vine.”

30-40 flasker vil være tilgængelige på ethvert tidspunkt for prøvesmagning enten i 2,5cl, 5cl eller 7,5cl glas med priser der starter ved 2€ for et lille udpluk af slotte som Château Smith Haut Lafitte 2006, 5€ for Chateau La Conseillante 2004 og op til 38€ for Chateau Ausone 2006. Alle 1. Cru’er er tilgængelige til under 30€.

Vinene holdes i optimal stand af seks Enomatic smagemaskiner, der hver koster op imod 20.000€, ved hjælp af nitrogen for at skåne vinen imod oxidation. Et forudbetalt kort (fås til 25€, 50€ eller 75€) giver kunderne mulighed for at vælge vine til smagning. Alle vine kan købes og sortimentet er stort. “De eneste vine, vi mangler, er Chateau Petrus og Chateau Le Pin”, tilføjede Garaud. “Men vi håber at rette op på, at meget snart.”

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine