• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Ny maskine kan fjerne alkohol og fejldufte i vin

22. oktober 2006

Et australsk firma har opfundet en maskine, der bl.a. kan ændre indholdet af alkohol i vin. Virksomheden hedder Memstar og deres apparat kan justere alkoholen og flygtige syrer i vinen ligesom det kan fjerne fejl som røg eller kemiske rester.

System virker ved omvendt osmose, hvor elementer med lav molekylevægt, som vand, syre og alkohol, først bliver separeret. Disse elementer varmes op og føres over en membran, som udtrækker noget af alkoholen. På samme tid fjernes noget af syren. Røg og andre fejl fjernes ved af føre elementerne over aktivt kul, som absorberer kemikalierne.

Elementerne føres derefter tilbage og kombineres med de andre komponenter igen for at rekonstruere vinen.

Memstar understreger, at ingen af vinens aromaer forsvinder under processen og at intet bliver tilføjet vinen.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine